SLK Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Witam. Zamierzam wybrać się na FiR, a do wyboru będę miał dwie uczelnie - UMK i UG. Finanse na UMK są na wydziale Nauk Ekonomicznych i studia z zarządzania, a na UG są na wydziale studia z zarządzania. Jest pomiędzy tym jakaś znacząca różnica? I jak z poziomem na UG, bo powiem szczerze, że bardziej mnie ciągnie do Gdańska. Odbiega od Torunia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Temat wałkowany wiele razy. Wystarczy poczytać forum a nie trzeba od razu nowego tematu zakładać. UMK to jedna z najlepszych uczelni w kraju. Jednak postawiłbym na Torun. Zawsze na II stopien mozna isc do Gdańska i wtedy myślec już nad praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLK Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Przeczytałem już większość tematów dotyczących mojego problemu, ale nic wielkiego się nie dowiedziałem. Pewnie dlatego, że ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Oprócz tych dwóch kierunków, rejestruję się również na transport na PG. Tam poziom pewnie jest najwyższy z tych wszystkich wymienionych uczelni, ale czy transport to dobry kierunek studiowania? Ciężki wybór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Poziom na PG nie jest wyższy niż na UMK. Natomiast sam kierunek transport wydaje się być najbardziej przyszłościowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLK Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Ok, rozumiem. Mam jeszcze jedno pytanie, bowiem myślę też nad studiowaniem analityki gospodarczej na PG. Czy po niej można dostać taką samą pracę jak po FiR tj. banki, biura podatkowe, księgowość czy ubezpieczenia? Czy to zupełnie inny kierunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Tak w tej samej branży jednak trochę inne kompetencje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLK Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Super, bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhazzel Cane Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Jak jest już temat o FIR to chciałem się podłączyć do tematu. Chciałem zapytać czy dużo osób się wykrusza z listy kandydatów. Moja znajoma jest na liście, ale dosyć daleko i boi się że nie dostanie się na ten kierunek. Zarejestrowała się na UG, mamy świadomosc, że osoby z najlepszym wynikiem mogą dostać się do lepszych uczelni i nie złożyć papierów. Czy ktoś wie czy dużo osób rezygnuje? Ma więcej punktów niż progi z ostatnich dwóch lat jednak różnica jest tak niewielka że ciężko powiedzieć co będzie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Moim zdaniem z 20% sie wykruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...