Mariana Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Witam wszystkich ,interesuja mnie bardzo wazne pytania. Juz od pewnego czasu marze o dostaniu sie na studia medyczne . Mam wielka chec do nauki ? do zdobywania wiedzy na temet medycyny , nie moge sie doczekac jak znajde sie na studiach , interesuje mnie bardzo psychiatria . Ale mam problem z rekrutacja, czy moglby ktos mi podac odpowiedz na kilka bardzo waznych dla mnie pytan ?Jestem obcokrajowką, wiem , ze rekrutacja dla obcokrajowcow rozni sie od zwyklej dla obywateli polski , ale bede miala mature za soba , i dlatego wszystko mi sie pomieszalo . Czy mam mozliwosc dostac sie w takim przypadku na studia medyczne ?Uwazam , ze niezle mi idzie jezyk polski , mysle , ze nie bede miala z tym problemu.Jeszcze jedno pytanie polega na tym , ze od poczatku nie wzielam rozszerzenia z chemii , dlatego przy pomocy korepetotora i jeszcze jednego roku chce nadazyc ten material . Czy mi sie uda do matury nauczyc sie materialu za ten stracony rok ? Prosze o odpowiedz w miare mozliwosci. Bardzo dla mnie to jest wazne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Hej, masz możliwość dostać sie na studia medyczne ale to bedą studia płatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariana Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Jaka moze byc srednia wartosc tych studiow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Przenoszę temat bo dział przedstaw sie nie służy do takich dyskusji. Co masz na myśli? Wartość? Będą tak samo wartościowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Mariana, jeśli zdajesz polską maturę lub maturę międzynarodową, możesz rekrutować się normalnie na studia. Nie żadne płatne (chyba że zabraknie Ci punktów i pójdziesz na studia niestacjonarne, ale to inna bajka). Szczegółów nie znam, musiałabyś poczytać na stronie interesujących Cię uczelni, ale na lekarskim studiowali obcokrajowcy i nie mieli problemów z rekrutacją. Co do chemii, to z korepetytorem i własną pracą powinnaś zrobić materiał w rok spokojnie. Przede wszystkim zapoznaj się z arkuszami maturalnymi z poprzednich lat, by wiedzieć, czego i jak się uczyć Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Studia dla obcokrajowcow sa płatne z mojej wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Znam osobiście dziewczynę z Kenii, która przyjechała na studia, studiowała po polsku i nie płaciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Sa rożne programy dla obcokrajowcow ale to nie jest tak, ze mozesz sie rekrutować jak Polak. Jest osobna rekrutacja dla obcokrajowcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariana Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Mariana, jeśli zdajesz polską maturę lub maturę międzynarodową, możesz rekrutować się normalnie na studia. Nie żadne płatne (chyba że zabraknie Ci punktów i pójdziesz na studia niestacjonarne, ale to inna bajka). Szczegółów nie znam, musiałabyś poczytać na stronie interesujących Cię uczelni, ale na lekarskim studiowali obcokrajowcy i nie mieli problemów z rekrutacją. Co do chemii, to z korepetytorem i własną pracą powinnaś zrobić materiał w rok spokojnie. Przede wszystkim zapoznaj się z arkuszami maturalnymi z poprzednich lat, by wiedzieć, czego i jak się uczyć Powodzenia! Dziekuje bardzo za informacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Daj znac jak sie czegoś dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariana Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Obowiazkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Sam jestem bardzo ciekawy jak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...