Doge666 Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Witam, zamierzam studiować informatykę lub automatykę i robotykę koniecznie w Krakowie. Z matematyki jestem dobry, z fizyki wręcz przeciwnie, ale mam teraz długie wakacje, więc kto wie Wyniki z matury przewiduję następująco: matematyka i angielski (poziom rozsz.) ~70% matematyka i angielski (poziom podst.) - ponad 90% Planowałem studiować AiR na "samogłoskach" na AGH, lecz teraz nie wiem jak to będzie. Jeśli moje wyniki byłyby dokładnie takie jak podałem (a wiadomo, może być gorzej) to wychodzi około 800 punktów, a progi są niestety trochę wyższe. Złożyłem już podanie na UJ na informatykę (wydział Matematyki i Informatyki) i zastanawiam się czy w ogóle warto próbować na AGH? Nie ma szans żebym zdobył okolice 900 punktów, a rok temu progi na informatykę i AiR na "samogłoskach" przekroczyły 900. Oba te kierunki mi się podobają, jednak wolałbym automatykę. Warto studiować AiR na innej uczelni w Krakowie? Myślałem o informatyce na Politechnice Krakowskiej, lecz wiele osób odradza mi tą uczelnię, co sądzicie? Będę wdzięczny jeśli wypowiedzą się osoby, które dostały się rok temu na AiR na AGH. Ciekawią mnie Wasze wyniki z matur Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Hej, Złożyć zawsze warto. Faktycznie trochę punktów może Ci zabraknąć ponieważ oba te kierunki sa bardzo popularne, szczególnie na AGH czy UJ. Czy warto brać pod uwagę inne uczelnie? A dlaczego nie? Na PK tez zdobędziesz bardzo dobre wykształcenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doge666 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 A jeśli np. nie dostałbym się w pierwszej turze rekrutacji na AGH mając załóżmy 800 pkt, to czy jest szansa że dostanę się w drugiej turze? (jesli taka powstanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Nie ma na te kierunki drugiej tury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doge666 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Oj, tego to nie wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Druga tura jest tylko na kierunki gdzie w I turze nie udało sie zapełnić listy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doge666 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 No cóż, w takim razie mam nadzieję, że jednak nie poszło mi tak fatalnie i dostanę się chociaż na UJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Daj znac jak bedą wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...