Vizzer Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Witam. Jestem absolwentem technikum teleinformatycznego. Rozglądam się za kierunkiem studiów w poznan.studia.net, zaocznie. Myślę o elektronice i telekomunikacji chociaż nie wiem jak z pracą po tym kierunku. Myślę że teleinformatyka coś wspólnego z elektroniką i telekomunikacją by miała bo po tych 4 latach mógłbym kontynuować naukę o zagadnieniach podobnych do tych z technikum. Co myślicie o tym kierunku? Jest może ktoś kto aktualnie to studiuje bądź niedawno skończył? Jak z materiałem? Jest trudny do ogarnięcia? Polecacie? Jest to kierunek z perspektywami? Myślałem też o teleinformatyce, która rusza od tego roku ale niestety tylko w systemie dziennym chociaż podobno jest to bardzo trudny kierunek. Dodam, że nie jestem orłem z fizyki i mam obawy, że EiT będzie nią naładowana i to mnie pogrąży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Podstawa tych kierunków jest matematyka, reszty idzie sie nauczyć. To normalny solidny kierunek techniczny, z praca w poznan.studia.net nie powinno hyc problemu tylko niekoniecznie bezpośrednio w zawodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizzer Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Skoro nie bezpośrednio w zawodzie to co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 W zawodach okołokierunkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizzer Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 A co myślisz o np energetyce i mechanice i budowie maszyn? Warto się nad nimi zastanowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Mechanika to jeden z moich ulubionych kierunków bo sam sie tym interesuje ale to od Ciebie zależy czym Ty sie interesujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizzer Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Ja jestem otwarty na sugestie i szukam dla siebie czegoś ciekawego a zarazem powiązanego z teleinformatyka ale pewnie tego nie znajdę na mechanice i budowie maszyn czy energetyce ale znowu wydaje mi sie ze te kierunki są ciekawe i warto sie nad nimi zastanowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Kieruj sie własnymi zainteresowaniami, tyle moge Ci powiedziec. Przecież to co komuś sie podoba nie musi podobać sie Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monika_0497 Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Zainteresowania to jeden z najważniejszych czynników przy wyborze odpowiednich studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vizzer Opublikowano 26 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Sęk w tym ze nie mam jasno sprecyzowanych zainteresowań po prostu szukam czegoś na czym bede kontynuował naukę związana z informatyka/teleinformatyka a pewnie nie tylko informatyka moze mi taką kontynuacje dać bo niektóre kierunki po przeczytaniu opisu wydają się intersujące ale nie mam pojęcia jak będzie gdy juz zacznę studia czy mnie to nie przerośnie albo moje oczekiwania będą zupełnie odwrotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Nikt nie ma pojęcia czy Ci sie spodoba, powinni ale czy sie spodoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...