przybylec Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam. Jeszcze przed maturami miałem wielki problem z wyborem kierunku studiów. Miałem nadzieję, że po napisaniu matur coś sie zmieni, jednak ze smutkiem musze napisać, że nadal nic. Chciałbym studiować w Rzeszowie. Moim pierwszym planem były studia o kierunku matematyka. Widziałem na stronie http://wmifs.prz.edu.pl/pl/aktualnosci/ specjalizacje zastosowanie matmy w informatyce, jednak teraz tego nie widzę. Jest tylko zastosowanie w ekonomii, a szczerze mówiąc wolałbym w informatyce. Wszystko fajnie, tylko od dłuższego czasu każdy odradza mi ten kierunek, że jest ciężko i zarobki też nie są satysfakcjonujące. Szukając dalej natknąłem się na: - elektrotechnikę - lotnictwo i kosmonautyka - mechatronika - mechanika i budowa maszyn - informatyka - automatyka i robotyka Nie jestem jakoś ukierunkowany i bardzo ciężko mi cokolwiek wybrać. Lubię matmę i na tym się kończy. Jakieś opinie na temat kierunków ? Rady ? Cokolwiek proszę ! Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Moim zdaniem matematyka to świetny kierunek studiow ale do pracy analityka. Jak chcesz byc informatykiem to idź na informatykę. AiR tez fajny kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przybylec Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 A co myślisz o mechatronice i elektrotechnice ? Podobno dobrze płatne zawody, a ludzie po tym kierunku są poszukiwani na rynku pracy. Masz może jakieś konkretniejsze info na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 A interesujesz sie tym? Jeśli wybierzesz studia z pasja to je skończysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przybylec Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Właśnie problem w tym, że nie mam jako tako zainteresowania pracą xd Troche mnie to śmieszy, ale jak tak o tym pomyśleć to jest bardziej powód do płaczu. Zawsze zazdrościłem ludziom którzy od podstawówki wiedzieli co chcą robić. Ja do dziś nie mam pojęcia i szukam czegoś co mogłoby mnie zainteresować, a myślę, że studiuj matmę, mechatronika, elektrotechnika, automatyka i robotyka to coś gdzie jest szansa, że by mnie zaciekawiło. Myślę, że informatyka to nie jest dobry pomysł. Jakoś nie czuje się w tym za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Każdy z tych kierunków daje szanse na prace ale każdy jest inny i to Ty decydujesz co chcesz studiować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przybylec Opublikowano 16 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Ehhh niestety masz racje i ja chyba tylko liczę na to, że ktoś wybierze za mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 to byłaby najgłupsza decyzja jaką mógłbyś podjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przybylec Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Co myślisz o studiowaniu dwóch kierunków na raz ? Chciałbym wybrać matme i elektrotechnikę na prz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Myśle, ze trzeba z tym uważać. Lepiej jest połączyć studia techniczne np. Z filologia. Ogólnie to lepiej czas wykorzystać na prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...