sadef Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam, jako świeżo upieczony maturzysta stoję przed ciężkim wyborem studiów.Rozumiem, że muszę napisać coś o sobie, a więc od razu powiem że z polskim jak i innymi przedmiotami humanistycznymi nie miałem wiele do czynienia podczas mojej edukacji szkolnej, zawsze traktowałem owe przedmioty jako dodatkowe które musiałem jako tako umieć, a skupiałem się na matmie, którą z drugiej strony zawaliłem na maturze, robiąc głupie błędy i pisząc ją na około 60-65%, podczas gdy próbne wychodziły mi znacznie lepiej. Przechodząc do sedna, zawsze w głowie marzyła mi się praca jako psychoterapeuta lub psycholog więzienny czy też cokolwiek co ma związek z rozgryzaniem ludzi lub przewidywaniem ich reakcji, krótko mówiąc z psychologią, zawsze chciałem pomagać ludziom. Jednak humanista ze mnie marny i teraz pojawia się pytanie. Czy ma sens i czy warto udać się na uczelnie prywatną jak SWPS i studiować tam to co wydaje mi się że sprawiłoby satysfakcje ale i trudność ze względu na moje braki w naukach humanistycznych? Czy warto ryzykowac i płacić nie małe sumy za studiowanie tam i do tego nie mieć zapewnionej pracy, bo w końcu rynek jest przesycony psychologami?No i czy nie lepiej robić to w czym jestem dobry i udać się na kierunek stricte matematyczny jak matematyka stosowana lub Fir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Matematyka to kierunek dla pasjonatów i daje świetny zawód wiec jeśli jesteś w tym dobry to jak najbardziej polecam. Moim zdaniem studia należy wybrać z pasji wiec tak. Warto wybrać ta uczelnie i płacić nie małe sumy, żeby uzyskać upragniony tytuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monika_0497 Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Popieram przedmówcę, jeśli marzysz o takiej pracy to warto pójść w tym kierunku, a ewentualne braki zawsze można nadrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 umówmy się, braki nie są jakieś wykluczające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Ja również jestem za realizacja zainteresowań! Moim zdanie spoko dasz radę. Psychologia leży oczywiście bliżej humanistów, ale i ścisłe umysły super się sprawdzają w tym zawodzie. A uczelnia godna polecenia, zatem do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Uczelnia jedna z lepszych w kraju w tych kierunku studiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...