Nikky Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam, chciałam zapytać,jakie przedmioty są wymagane na kosmetologię na Uniwersytecie Medycznym im. Karola Marcinkowskiego w poznan.studia.net. Gdy sprawdzałam na stronie uniwersytetu, czytałam,że wymagana jest podstawowa matura z Studia na kierunku biologia i chemii,a jak wiadomo nie ma już matur podstawowych z tych przedmiotów, także nie wiem jak to rozumieć :C Czy to znaczy, że wymagane są z nich rozszerzenia? Jednak to mi się wydaje byłoby trochę dużo i równie dobrze mogłabym próbować na medycynę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 na studia stacjonarne trzeba zdawać oba przedmioty. Na niestacjonarne wystarczy jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Nikky, a jak jest napisane w rozporządzeniu dokładnie dla maturzystów po 2015?? Przed 2015 bodajże były matury podstawowe z tych przedmiotów, więc można było je zdawać. Teraz powinien być przelicznik jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Tylko to jest napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 "W przypadku zdania przedmiotów biologia i Studia na kierunku chemia na poziomie rozszerzonym punkty zostaną przeliczone na poziom podstawowy zgodnie z Załącznikiem 1 do uchwały." Znajdź ten załącznik i przelicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 No nie, to sa po prostu stare zasady. Nie wiadomo jak to bedzie przeliczane w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...