Hunteerq Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Cześć, jestem tegorocznym abiturientem.Zdaję maturę rozszerzoną z matematyki, angielskiego i studia.net/informatyka. Zastanawiam się nad uczelniami technicznymi o kierunku studia.net/informatyka (Głównie bym celował w programowanie, software engineering, trochę IT, jednak głownie sam się sporo uczę i próbują pisać Gry 2D/3D ( czego się nie boję i sprawia mi wiele przyjemności). Zastanawiam się nad kilkoma uczelniami. AGH wydział studia.net/informatyka Elektroniki i teleinformatyki, kierunek informatyka. (Prawie wszyscy znajomi tam idą)Politechnika Warszawska - wydział matematyki i studia.net/informatyka, kierunek informatykaPolitechnika Wrocławska - wydział studia z zarządzania i studia.net/informatyka, kierunek informatyka Uniwersytet Warszawski - bodajże wydział matematyki i studia.net/informatyka, kierunek informatyka (został mi polecony przez znajomych)Ogólnie nie wiem do końca, jaki jest program tamtejszych studiów, czy Warszawa jest znacznie droższa, od np. Krakowa, czy znajomości z liceum coś dają na studiach i która uczelnia ma najlepsze programowanie?Matury mam zamiar zdań na 80-90%, głównie miałem iść od zawsze do Krakowa, ale coraz bardziej chciałbym się wybrać do Warszawy, jedynie myśl, że nie jestem pewien co do uczelni, droga Warszawa i brak znajomych mnie przed tym powstrzymują. Prosiłbym o Waszą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Najważniejsza z LO jest matematyka, z reszta można sobie poradzić. Wybór uczelni to tylko kwestia Twoich preferencji, wszystkie te uczelnie sa bardzo dobre. Warszawa jest najdroższa w Polsce i to znacznie. Krakow tez jest dość drogi, dlatego np warto wybierać studia w miastach studenckich takich jak Torun, bo UMK to jedna z najlepszych uczelni a koszty sa mniejsze. Jednak wtedy trzeba brać pod uwagę wyprowadzkę po studiach do miasta o większej możliwości zatrudnienia jak Trojmiasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 A ja przemyślałabym jeszcze ten Kraków, bo AGH to świetny wybór, szczególnie ten wydział jest na bardzo dobrym poziomie. Jeśli o mnie chodzi to poza Krakowem rozważyłabym jeszcze Wrocław, do Warszawy jakoś nigdy mnie nie ciągnęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Kraków i Wrocław to bardzo fajne miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...