Skocz do zawartości
Koko

Dylemat - matura, kierunki studiów

Rekomendowane odpowiedzi

1. Po co Ci tyle przedmiotów na maturze. Rozszerzenie z matmy otwiera wiele dróg

2. Z tych dwóch kierunków informatyka jest bardziej przyszłościowa ale FiR to tez fajny kierunek. Na FiR na pewno łatwiej sie dostać

Masz przed sobą jeszcze targi edukacyjne na które sie wybierz. Tam poznasz studentów i wybrane uczelnie, porozmawiasz o kierunkach

Przede wszystkim skupiłabym się teraz na maturze. Wiadomo, że polski to podstawa no i do tego angielski i studiuj matmę. Jeśli zdajesz matmę rozszerzoną to już jest bardzo dobrze, bo tak jak pisał Łukasz matematyka otwiera drzwi na większość kierunków.

Co do studiów to może porozglądaj się jeszcze co ciekawego możesz studiować w poznan.studia.net. http://poznan.studia.net/

Hej, dzieki za odpowiedzi :) dzis trafiłam na info o dniach otwartych na jednej z uczelni, a o tych targach to nie słyszałam. Z chęcią sie wybiorę, ale to trafia mi w weekend kiedy mam zjazd, niefajnie... tak to może mi się uda na jeden dzień tam wyrwać, o ile bedzie wtedy co jeszcze oglądać. Więc ruszam szukać planow targów, mojego grafiku i będę kombinować. Myślę, że będzie to przydatne - porozmawiać z ludźmi, którzy już w czyms tkwią bardziej mi pomoże niż gdybanie takie samej sobie "a co jeśli" :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.