patologikaa Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Niby jeszcze pół roku, ale zastanawiam się którą z tych uczelni wybrać. Mam do wyboru Wydział fizyki na UJ i tamtejszą informatykę, wydział geologiczny na AGH i informatykę stosowaną albo politechnikę rzeszowską. Kompletnie nie wiem co wybrać, nie boję się raczej o przyjęcie, bo przez niż demograficzny progi są bardzo niskie, ale o to by nie wylecieć po 1 semestrze (na UJ podobno odpada około 50% po pierwszym semestrze). W szkolę nie mam rozszerzonej matematyki, nie miałem z nią nigdy większych problemów, samemu staram się uczyć trochę rozszerzenia. Czy ten kierunek na UJ jest aż taki trudny? Jeśli tak, może rzeczywiście lepiej wybrać politechnikę rzeszowską. Da się nadrobić zaległości i utrzymać na UJ? Co wybrać w tej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Myśle, ze nie ma wielkich różnic poziomow na tych uczelniach. Mozesz uwalić na każdej z nich. Dlatego wybierając uczelnie raczej kieruj sie tym jaka Ci bardziej pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Wszystkie te uczelnie są OK. Może pomyśl, które miasto bardziej Ci odpowiada i co na poszczególnych uczelniach się dzieje np. koła naukowe, organizacje studenckie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Dokładnie, skup się nad wyborem miasta w którym chcesz studiować a uczelnia przyjdzie sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patologikaa Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Rzeszów to miasto rodzinne, jeśli Kraków, to pewnie akademik. Dobrze, że jest jeszcze tyle czasu, mam okazję zastanowić się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 To już zależy od Twoich możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...