studieusz Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Witam! Mam pytanie, mianowicie czy mam sens szukać studia informatyczne po samym rozszerzonym angielski? miałem w planach pisać jeszcze rozszerzoną mate ale nauczyciel dla rozszerzonej grupy daje takie sprawdziany że to głowa mała. Bardzo chciałbym iść do torunia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Na studia niestacjonarne lub w uczelni prywatnej nie będzie problemu. Na studia stacjonarne na UMK bez rozszerzenia będzie bardzo cieżko, ale Torun to świetny wybór. W Toruniu sa dwie studia.net/informatyka co zwiększa Twoje szanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 a stacjonarne studia informatyczne chyba wszędzie jest wymagana matematyka albo informatyka, bądź fizyka, więc możesz mieć problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 z samą podstawą na pewno będzie problem, ponieważ informatyka jest naprawdę bardzo oblegana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 dokładnie, a o jakiej uczelni myślisz? chcesz iść na dzienne czy zaoczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 W Toruniu masz jeszcze możliwość iść na WSB tam nie powinno być problemu bez rozszerzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studieusz Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 odpowiem troche bardziej szczegółowo Więc mam taki problem, uczęszczam do liceum na profilu gdzie rozszerzone mam: -matematykę -biologię -angielski Planowałem pójść na bio inżynierie jako kierunek studiów, ale w drugiej klasie trafił mi się taki z nauczyciel że do tej pory jedynie co robie na biologi to na telefonie cisne w hearthstone w drugiej klasie też zacząłem się interesować informatyką, robie sobie kursy w internecie, re-searchuje sobie, ogolnie cwiczę. I chciałbym pójść na studia w tym kierunku, niestety, mój nauczyciel od matematyki robi sprawdziany z kosmosu dla tych co chcą pisać rozszerzenie z maty więc prawdopodobnie bym nie zdał semestru. Z fizyką miałem styczność ostatnio w gimnazjum. A infa z matury jest podobno strasznie ciężka (nie uczyłem sie infy pod tym kontem) i zostało mi pisanie jako dodatkowy przedmiot to rozszerzenie z angola i moje pytanie czy przyjmą mnie gdzieś w jakieś mieście studenckim na informatyczny profil z takim rozszerzeniem? Dodam że planuje podstawową mate bardzo dobrze napisać. Najbardziej interesuje mnie toruń i studia dzienne, wiadomo - akademik, imprezy, te sprawy._________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Na pewno przyjmą Cię w WSB w Toruniu, na UMK na każdej informatyce będziesz miał bardzo małe szanse na studia dzienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Dlaczego Łukasz? z rozszerzoną matematyką i chęciami sobie poradzi Najważniejsza na informatyce jest matematyka, sam wiele razy z tego co pamiętam to pisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Tak, ale on zdaje tylko podstawową matematykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 ale jest na rozszerzeniu z matmy, więc może da radę. A właściwie to mógłbyś zdawać rozszerzenie z matmy, do 7 lutego masz czas, żeby się zastanowić i to zmienić. Często zdanie matury rozszerzonej na 60% daje przy naborze na studia lepszą pozycję niż podstawy na 100%. Przeliczniki są różne ale zazwyczaj rozszerzenie liczone jest wynik x 1,5 do 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Moim zdaniem na informatykę rozszerzenie z matmy jest bardzo ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...