styxu Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Witam jestem obecnym studentem budownictwa, ale niestety mam wielkie problemy z rysunkiem technicznym (tą wyobraźnia przestrzenną) dużo oglądałem przykładów, ale w ogóle tego nie rozumiem . Dlatego też chyba zrezygnuję z tego kierunku tym bardziej, że czyta się wszędzie, że po tym kierunku bez dobrych pleców pracę ciężko znaleźć. I właśnie w tym roku chciałem popracować pozbierać na studia i spróbować na innym kierunku. Czy na automatykę i robotykę mogę iść, z matematyką i fizyką nie mam problemu, ale słyszałem, że tam jest też informatyka. W jakie książki zainwestować z automatyki, żeby jakieś podstawy mieć. Czy na tym kierunku też jest potrzebna wyobraźnia przestrzenna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Hej, Na automatyce i robotyce nie jest już tak bardzo potrzebny rysunek techniczny. Ogólnie szkoda, ze sie poddajesz na tym zostań inżynierem budowlanym bo to fajne i dające duże szanse studia. Obecnie po każdych studiach musisz miec dobre doświadczenie żeby znaleźć prace wiec dużo zależy jak wykorzystasz studia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgadza się Budownictwo to bardzo fajny kierunek i nie sugeruj się tym, że mówią iż trzeba mieć plecy. Jedyne co trzeba mieć to chęci i już w czasie studiów zdobywać doświadczenie, przez praktyki, staże, pracę itd... ale oczywiście jeśli bardzo nie czujesz tego rysunku to będzie Ci ciężko i może faktycznie warto pomyśleć o automatyce i robotyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Tylko nie myśl, że po automatyce znajdziesz bez problemu pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Po każdym kierunku jest podobnie, trzeba się wykazać przed pracodawcą, że coś się potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Dokładnie, wszystko zależy od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 W sumie to nie ma kierunku, po ukończeniu którego w kolejce czekać będą na absolwenta pracodawcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 chyba, że medycyna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 po medycynie to też nie szpitale czy przychodnie się dobijają po absolwentów, ale absolwent musi sam szukać gdzie są wole etaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 dokładnie, aczkolwiek zapotrzebowanie jest duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 ale jak się nie postaramy to nikt nam nie zapuka do drzwi z prośbą, że nas chce zatrudnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 no nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...