Palahdy Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Witam wszystkich, dostałem pracę jakiś czas temu i stoję przed wizją awansu, ale warunkiem jest podszkolenie języka. Stąd konieczność lekcji indywidualnych - do kogo się zgłosić z tym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Dobra szkola jezykowa i zajecia indywidualne, tylko indywidualne. Szybki roczny kurs i bedziesz potrafil sie porozumiewac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Dokładnie jeśli już to szukaj zajęć indywidualnych, bo to przynosi lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Najszybszy efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 i co zamierzasz? Jesteś z Warszawy to chyba nie ma tam problemu ze znalezieniem takiej szkoły językowej z indywidualnymi lekcjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palahdy Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zdecydowałem się na lekcje indywidualne już po pierwszej odpowiedzi w poście. Nie chcę robić złej Podyplomówki z reklamy, bo może to tylko indywidualny przypadek ale pewna szkoła zrobiła mnie omal w balona, jednak wybór nie jest tak prosty jak myślałem. Chciałem pójść do najbardziej uniwersalnego Empiku, ale tu na przeszkodzie stoi powód osobisty. O innych szkołach niż te dwie nie słyszałem nic od żadnego znajomego, ani "żywej" osoby :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Szkoła nie jest tak ważna jak sam lektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Najważniejszy jest lektor i warto sprawdzić o nim opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Dokładnie, bo szkoła może miec super opinie a trafisz na słabego lektora prowadzącego i kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Niestety tak może być, jak i odwrotnie, w średniej szkole, super lektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Dokładnie tak tez może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Sprawdź tutaj: http://edukacja.net/korepetycje/ ja znalazłam przez tę strone korepetytora j. angieskiegoi jestem zadowolona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 tak to dobre źródło informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Jeszcze możesz spróbować w Firmie Edukacyjnej Marka, to firma pośrenicząca, ale współpracują ze sprawdzonymi nauczycielami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Mam średnie zdanie o firmach pośrednikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Mam średnie zdanie o firmach pośrednikach Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Bo najczęściej kojarzy mi się to z usługami finansowymi, nieruchomościami i ubezpieczeniami i we wszystkich tych branżach trzeba na takich ludzi bardzo uważać. Mają jeden cel, sprzedać i zebrać kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samika Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Dla mnie lektor jak lektor ale native speaker liczy się najbardziej bo wiadomo, że ma mniej naleciałości albo nieprawidłowości niż ktoś, dla kogo angielski będzie "drugim" językiem, a nie ojczystym. A tu akurat jest tak, że sama chodziłam tylko do więc niestety nie mam żadnego porównania jeśli chodzi o szkoły, ale byłam zadowolona i raczej słusznie, a już mówię dlaczego - na studiach postanowiono nam zrobić niespodziankę i w połowie semestru zapewniono "dodatkowy angielski" - przyszła kobitka mniej więcej w moim wieku (poszłam na studia 5 lat po swoim roczniku), nie mówi po polsku ani słowa i komunikuje, że właściwie to jest rodowitą amerykanką, więc jak się nie zrozumiemy to trudno (hehe?) - sypie płytkimi, typowo amerykańskimi żartami, których nikt nie kupuje i właściwie wyszło to tak żałośnie, że ręce opadają. Trafić na takiego native'a to koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ja za to dostałem na I roku studiów drugiego stopnia 2 przedmioty po angielsku i tez nikogo nie interesowało czy ktoś potrafi angielski czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ja na szczęście nie miałam nic po angielsku, chyba by nie ogarnęła tematu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 to są trochę rzeczy nie przemyślane w naszym systemie edukacji, ja np. całe życie miałem niemiecki więc takie przedmioty po angielsku to porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 o właśnie, przecież nie wszyscy się uczą angielskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 teraz już chyba w szkołach jest angielski obowiązkowy ale kiedyś tak nie było, był język obcy nowożytny i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 przez to rodzi się wiele problemów później na studiach bo przecież studiują zarówno Ci po maturze, którzy prawdopodobnie mieli już angielski ale i osoby w wieku 30-40 lat, którzy mogli go nie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...