Piechciu Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Witam nie znalazłem działu poświęconego praktykom więc piszę tutaj. A więc tak szukam instytucji typu Erasmus która pomaga szukać studentom praktyk za granicą. Zadowoliłbym się Erasmusem tylko ,że ja chcę podjąć praktyki po za Unią Europejską a jak wiem Erasmus działa tylko na terenie UE. A może ambasada mogła by mi pomóc? Dokładnie mi chodzi o praktyki w Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Hej, to będzie bardzo trudne. Możesz faktycznie zwrócić się do ambasady Japonii w Polsce lub do konsulatu może Ci pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piechciu Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Tak będzie najlepiej zapewne. Jest program Vulcan in Japan ale on jest dla ścisłowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 A na jakiej jesteś uczelni? Zwróć się do Działu współpracy z zagranicą, bo na każdej uczelni działa takie biuro i tam myślę, że coś też pomogą Ci zorganizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Często uczelnie mają podpisane umowy dwustronne o współpracy nie tylko w oparciu o Ersamusa. Pytanie dlaczego tak bardziej nie chcesz UE? Co konkretnie miałyby Ci dać takie praktyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piechciu Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Już tłumaczę o co mi chodzi Chcę praktyki w Japonii ze względu na chęć zamieszkania tam. Pracodawcy w Japonii bardzo cenią sobie studentów niektórzy już szukają przyszłych pracowników na uczelniach itp. A ja bym chciał pracować w Ryokanie (tradycyjna Japońska gospoda) i po odbyciu praktyk miałbym duże szansę na znalezienie tam pracy i możliwość uzyskania wizy nawet tej Party Time Job (chyba tak się nazywa). Aktualnie studiuje na WSB w Toruniu ale po semestrze chcę się przenieść na SGGW albo WSTiJO ponieważ do Warszawy mam lepszy dojazd no i jest jeszcze inna kwestia ale to nie kwestia publiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Z przenosinami nie jest łatwo ale można to zrobić. Jeśli chcesz zamieszkać w Japonii to praktyki to dobry poczatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 A myślałeś o praktykach w japońskiej firmie w Polsce? Są uczelnie które mają podpisane umowy z takimi pracodawcami. Poza tym kwestia języka. Japonia to hermetyczny kraj. Bez języka slabe możliwości. W kwestii rynku pracy też nie jest lekko. W zasadzie często posada jest dożywotnią i etat zwalnia się kiedy ktoś umiera albo idzie na emeryturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Sebastian ma racje, język to podstawa bez znajomosci języka będzie bardzo trudno, jak z tym wyglądasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 A jak u ciebie z językiem, uczysz się japońskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Jeżeli chcesz się przenieś to poszukaj uczelni, która współpracuje z uczelniami japońskimi albo właśnie proponuje wyjazdy na praktyki do tego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Może Polska-Japońska Akademia Technik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Polecam do obejrzenia Filmoznawstwo -studia o praktykach i stażach http://video.studia.tv/medias/ohzz1gg969 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Uważam, że trzeba brać udział w praktykach i stażach ale trzeba dobrze szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Praktyki, staże, dorywcza praca to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Praktyki, staże, dorywcza praca to podstawa Dokładnie, pracodawcy bardzo zwracają uwagę na to co się robiło podczas studiów i co ma się wpisane do CV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piechciu Opublikowano 17 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Japońskiego się uczyłem w Warszawie ale poszedłem na studia do Torunia i o (teraz żałuje). Co racja to racja język jest potrzebny akurat w Japonii ze względu na to ,że Japończycy mają tą tendencję to nieuczenia się angielskiego Niestety rok temu byłem w stanie iść na PJATK (Polsko Japońska Akademia Technik Komputerowych) ale oblałem matmę :/ A w tym roku już finanse mi nie pozwoliły bo to jednak jest droga uczelnia. Poszedł bym tam na kulturę Japonii a potem porobił kursy hotelarskie i gastronomiczne Teraz jest troszkę na odwrót bo języka nie mam w szkole Na tyle języków co mamy dostępnych a jest ich sporo nie ma Japońskiego A za to mamy angielski, niemiecki, rosyjski, włoski, hiszpański, niderlandzki i chiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 W takim przypadku idz do biura karier może CI pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 To może pomyśl o przeniesieniu się na jakąś inną uczelnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 a co studiujesz w Toruniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kropelka Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Uważam, że trzeba brać udział w praktykach i stażach ale trzeba dobrze szukać. Prawda, mogę potwierdzić na własnym przykładzie. Pierwsze praktyki na studiach robiłam w biurze tłumaczeń i było tragicznie, opiekunka niczego ode mnie nie oczekiwała, niczego też nie nauczyła. Strata czasu. Może nie będę mówiła, co to za biuro, nie będę robiła czarnego pr-u ;p Potem robiłam kolejne praktyki i już nie miałam czego się doczepić. Biuro - BTD Services, w tym przypadku nazwę podaję z pełną świadomością, bo warto się od nich uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 a co takiego wyniosłaś z tych praktyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 to podziel się uwagami na co warto zwracać uwagę wybierając praktyki, jak sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Erasmus - zawsze warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...