Kubuś Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Witam serdecznie. Jestem uczniem klasy maturalnej liceum ogólnokształcącego i zacząłem się rozglądać za interesującym mnie kierunkiem studiów. Musi to być coś związanego z zarządzaniem, ekonomią i marketingiem, mile widziane byłyby również zajęcia dot. matematyki i/lub studia.net/informatyka. W grę wchodzi jedynie Wrocław. Po przejrzeniu dostępnych kierunków najlepszą opcją wydaje mi się wybór "Menadżer biznesu" dostępnego na wydziale studia z zarządzania w Uniwersytecie Wrocławskim. O dziwo, na żadnej stronie wrocławskich uczelni nie znalazłem osławionego już kierunku o nazwie Podyplomówki z marketingu i Podyplomówki z zarządzania, który wydawałby się dla mnie dość dobrą opcją. Nie stanowi dla mnie różnicy czy kierunek jest dostępny w trybie dziennym czy zaocznym. Proszę was o propozycje kierunków związanych z w/w kryteriami i pomoc w wyborze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Cześć, nie istnieje taki kierunek jak Zarządzanie i Marketing. Są to dwa osobne kierunki jest Podyplomówki z zarządzania i jest Podyplomówki z marketingu. Podyplomówki z marketingu jednak w tej chwili prowadzony jest jedynie w Łodzi. Na Uniwersytecie Wrocławskim nie ma Wydziału studia z zarządzania... Pewnie masz na myśli Uniwersytet Ekonomiczny We Wrocławiu. Tam jest taki Wydzial ale taki kierunek jak Menadzer Biznesu nie istnieje. Jest to tylko specjalność na kierunki Podyplomówki z zarządzania, czyli po prostu Zarzadzanie i z tego masz dyplom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgadza się na Uniwersytecie Wrocławskim nie ma Wydziału studia z zarządzania, taki wydział znajdziesz na Uniwersytecie Ekonomicznym oraz na Politechnice Wrocławskiej. W tej chwili praktycznie wszędzie Podyplomówki z marketingu istnieje jako specjalność na zarządzaniu, poza wsponianą wcześniej Łodzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Tak, ale w Łodzi na Uniwersytecie Łódzkim Wydziale studia z zarządzania Podyplomówki z marketingu funkcjonuje jako kierunek studiów i dzięki temu daje najszersze możliwości kształcenie. Pytałem co sądzimy o kierunku, o kierunku Podyplomówki z zarządzania uważam, że to dobry kierunek studiów. Chociaż musisz dużo włożyć czasu w praktyki i staże oraz dorywczą pracę, żeby po studiach nie było problemu z zatrudnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Na UE na Zarządzaniu jest specjalność Menedżer kreatywny. Generalnie kierunek Podyplomówki z zarządzania polecam, sama kończyłam ten kierunek jak jeszcze funkcjonował pod nazwą Zarządzanie i Marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 To jest dość uniwersalny kierunek po nim możesz robić wszystko i nic, więc wiele zależy od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Bardzo ważna jest działalnośc podczas studiów, szczególnie przy takich kierunkach jak Podyplomówki z zarządzania. Wszelkie działania w organizacjach studenckich, kołach naukowych, praktyki, staże i dodatkowe szkolenia i kursy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 dokładnie, im więcej zrobisz podczas studiów tym bardziej Ci to zaprocentuje po studiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Bardzo dziękuję za pomoc. Przejrzałem strony wszystkich uczelni wrocławskich, specjalność Podyplomówki z marketingu znalazłem jedynie w WSB, i to razem z e-komunikacją. Jeśli chodzi o PWR to kedyną dostępną opcją dot. studia z zarządzania jest Podyplomówki z zarządzania przedsiębiorstwem. Proszę was o jeszcze jedną wskazówkę - jeśli Podyplomówki z zarządzania przedsiębiorstwem, to na PWR czy UE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Nie kieruj sie wybierając studia specjalnościami tylko kierunkami studiów, dana specjalność przecież nawet nie misi powstać i co wtedy zrobisz? Na UE masz wykształcenie bardziej teoretyczny finansowe na PWr zdobędziesz wykształcenie z studia z zarządzania bardziej pod kierunkiem technicznym i tym sie kieruj czyli tym co Ci bardziej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Warto na tle tych dwóch uczelni opuścić rodzime strony i wyjechać do Warszawy na Podyplomówki z zarządzania w ALK? Czy różnica jest aż tak duża, jak mówią o tym rankingi itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Myśle, ze to Ty musisz zdecydować czy warto. Wrocław to fajne miasto, duże możliwości i bardzo dobre uczelnie. Ja np. podjąłem decyzje, ze mi nie warto wyjeżdżać bo na UMK w Toruniu zdobędę taka sama wiedzę jak w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Po pierwsze Wrocław to fajne miasto a po drugie to PWr i UE to dwie świetne uczelnie. Ja nigdy nie kierowałam się rankingami. Moim zdaniem warto pomysleć jadnak nad studiami we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Tez nie kierowałem sie rankingami i jigdy tego nie polecam. Czy cos Ci ten ranking daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Opublikowano 9 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Ranking to renoma, "wartość" dyplomu. Nie da się ukryć że przyszły pracodawca mając do wyboru absolwenta słynnego Koźmińskiego, a absolwenta jakieś małej uczelni z 50 tys. miasta, w większości przypadków wybierze tego pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Wybierze tego, który ma większe doświadczenie i cos atrakcyjnego w Cv wpisane. Dlatego warto robić jak najwiecej na studiach staży, praktyk i łapać dorywcza prace. Oczywiście jeśli porównujesz najlepsza uczelnie w kraju z najgorsza to pewnie tak jest z drugiej strony jeśli porównasz 6 uczelnie z 9 to już to nie ma takiego znaczenia. Zreszta ten ranking o którym piszesz to ranking prywatnej firmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgadzam się porównując ALK, PWr i UE Wrocław to wszystkie uczelnie są na bardzo wysokim poziomie. Bardzo duży wpływ przy wyborze przez pracodawcę ma to co pisze Łukasz, że ważne jest to co robisz w czasie studiów, wszystkie staże, praktyki, kursy, szkolenia czy działalność w organizacjach studenckich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Moim zdaniem te uczelnie są naprawdę zbliżone do siebie i nie wiem czy jest sens wyjezdzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Wiadomo, że uczelnia z małej mieściny moze nie dawac takich samych możliwości jak uczelnie z dużych miast, ale jeśli wybór jest pomiedzy dużymi znanymi uczelniami to nie ma aż takich różnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Moim zdaniem w tej chwili poziom między największymi uczelniami jest bardzdo wyrównany, więc wybór uczelni to wybór preferencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killrangers Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Myślę, że warto wziąć pod uwagę taką uczelnię jak Koźmiński Wprawdzie studia są tam płatne, ale możłiwości pracy po tej uczelni są bardzo fajne. Poczytaj więcej o tej uczelni na przykład tutaj Masz na mysłi jakiś konkretny kieryuek studiów na ALK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Na pewno warto, pytanie czy warto wyjeżdzać specjalnie z Wroclawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Wrocław to piękne miasto i jeden z największych ośrodków akademickich w Polsce, więc pomyśl nad studiowaniem właśnie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 ja jestem zdania, że nie zawsze warto wyjeżdzać. Oczywiście, studia w innym mieście to przygoda i jest wiele plusów, dlatego sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy tego szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 a co Ty o tym myslisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...