Gość Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Witam. Jestem uczennicą 3 klasy LO. Mieszkam na podlasiu przy granicy Polski z Białorusią, gdzie nacisk językowy jest głównie na rosyjski. Bardzo mi zależy na studiowaniu koreanistyki w Warszawie. Jako przedmioty maturalne będę zdawała matematykę polski i angielski na podstawię oraz polski i rosyjski na rozszerzeniu. Fakt, że bardziej przykładam się do napisania jak najlepiej podstawy z angielskiego. I tu zaczynają się moje pytania, ponieważ na wszystkich forach informacje nie są aktualne, to pytam praktycznie o to samo ale z aktualizacją. Czy trudno (i jakie progi ( nie mogę znaleźć)) dostać się na dzienną koreanistykę w Warszawie? Czy moje przedmioty maturalne pasują do wymagań i jak mniej więcej powinny wyglądać moje wyniki maturalne. Przyznam się, że jestem średnią uczennicą taką na 3. Jak to mówią zdolna, ale leniwa, 3 mam bez uczenia się, jednak, gdy zasiądę do nauki wyniki są zadowalające. Bardzo mnie martwi sprawa tych studiów, bo to jedyny kierunek (no może japonistyka ale na to ponoć jeszcze trudniej się dostać) jaki mnie interesuję. Z góry bardzo dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Hej, jedyne realne informacje otrzymasz dzwoniąc do dziekanatu na wybranej przez Ciebie uczelni. Nikt z nas nie śledzi każdego kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ok dziękuję, myślałam, że może ktoś studiuje koreanistykę lub się orientuję po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 To dość rzadki kierunek. Myśle, ze tak po prostu będzie najłatwiej i najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Zgadza się to nie jest zbyt popularny kierunek i na formach może być Ci trudno trafić na kogoś kto to studiuje. I chyba faktycznie najszybciej dowiesz się jak zadzwonisz. Byłoby tez super jak się z nami podzielisz tymi informacjami Może przydadzą się komuś innemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Jak się czegoś dowiesz to daj znać bo być może ktoś w przyszłości również będzie szukał takiego odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Znalazłąm progi punktowe za oastnią rekrutację na stronie UW: http://rekrutacja.uw.edu.pl/files/pdf/punkty_progowe_2014.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Ciekawe ile trzeba bylo miec zeby sie dostac bo same progi to niewiele mowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...