Dorotka Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Hej, studiuję logistykę i mam pytania odnośnie tych studiów. Ponoć są to studia przyszłościowe ale i popularne, więc kto wie jak będzie z miejscami pracy po ukończeniu studiów, dlatego chciałabym je jak najlepiej wykorzystać. Co się przyda dodatkowego studiując logistykę? To, że wypadałoby znać języki obce to wiem, ale jakie? Angielski na pewno, z tym nie mam większych problemów, ale jakich innych warto byłoby się jeszcze nauczyć? Myślałam jeszcze nad jakimś kursem komputerowym przydatnym w późniejszej pracy. Jaki byłby najlepszy? Fajnie byłoby też jakieś praktyki nadobowiązkowe na wakacjach zrobić, zawsze to dodatkowe doświadczenia. Co o tym sądzicie? Jakie inne pomysły macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Hej, Przede wszystkim języki: Angielski na bardzo wysokim poziomie i najlepiej z certyfikatem FCE lub nawet wyższy. Do tego koniecznie drugi język: niemiecki lub skandynawski ewentualnie rosyjski lub francuski. Kursy zostaw sobie na później. Ważne żebyś wybrała studia II stopnia, np. kierunek logistyka lub transport (tam jest trochę mechaniki). Jeśli pracodawca będzie wymagał czegoś od Ciebie to pójdziesz na studia podyplomowe. W czasie studiów jak najwięcej pracy i praktyk. Łap się gdzie tylko to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorotka Opublikowano 26 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 czy mogłabym szukać praktyk już po pierwszym roku czy moja wiedza będzie jeszcze niewystarczająca? Wiadomo, że na pierwszym roku są głównie same ogólne przedmioty typu matematyka, Kierunek ekonomia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Możesz szukac praktyk od poczatku studiow. Lap w wakacje dorywcze prace nawet poza branżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Certyfikat z angielskiego da Ci bardzo duzo, ale pomyśl też o drugim nie standardowym jak niemiecki czy francuski języku np. duński, fiński, rosyjski, warto też o hiszpańskim pomysleć. Warto też mieć doświadczenie zawodowe, zatem jak nie uda Ci się podjąć prracy w ciągu roku (bo np studjujesz dziennie) to może w wakacje warto popracować? Doświadczenie zawsze stoi wysoko w punkatacji u przyszłego pracoodawcy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriana05 Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 podpinam temat mogłabym już w trakcie studiów poszukać jakieś placówki która przyjmuje studentów logistyki do przyuczenia ? Są w ogóle takie miejsca? Dodam że jestem na pierwszym roku, także dopiero moja przygoda z logistyką się zaczęła... Muszę mieć już jakieś podstawy czy iść i popytać już teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Śmiało możesz iść już teraz na praktyki, im szybciej tym lepiej. Nawet jeśli nie znajdziesz praktyk w branży to warto iść do jakiejkolwiek pracy by mieć co w Cv wpisać po studiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgadzam się z Łukaszem czym szybciej pójdziesz na praktyki albo staż to tym lepiej. Poszukaj najpierw czegoś w zawodzie ale jak się nie uda to poszukaj jakiejś pracy bo to zawsze da Ci doświadczenie. Popytaj o takie praktyki i staże równiez na uczelni w Biurze Karier ale szukaj równiez na własną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Właśnie już od początku studiów możesz korzystać z dobrodziejstw biura karier, oni tez powinni coś podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 A na jakiej uczelni studiujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Jak określisz uczelnie to łatwiej będzie nam Ci coś podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriana05 Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Jak określisz uczelnie to łatwiej będzie nam Ci coś podpowiedzieć politechnika rzeszowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 No to w Rzeszowie jest trochę firm logistycznych, mniej niż w Gdańsku ale masz w czym wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 to na Politechnice Rzeszowskiej działa Biuro Informacji, Karier i Promocji, zgłoś się tam i też popytaj o praktyki i staże z pewnością mają jakieś ciekawe propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Na pewno Ci podpowiedzą do jakich firm warto isc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriana05 Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Dziękuję za rady, skorzystam na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Daj znać co Ci sie udało ustalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Życzę powodzenia. Mam nadzieję, że szybko coś znajdziesz. Daj nam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Praktycznie w każdej uczelni działają Biura Współpracy z Zagranicą i Biura Karier myślę, że każdy student powinien obowiązkowo do nich zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Tym bardziej, że te biura mają coraz większe możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Tam można dowiedzieć się o praktykach w kraju jak i za granicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriana05 Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Daj znać co Ci sie udało ustalić Życzę powodzenia. Mam nadzieję, że szybko coś znajdziesz. Daj nam znać. więc tak: udało mi się załatwić praktyki miesięczne w wojskowym oddziale gospodarczym, które już skończyłam i od czerwca zaczynam staż w agencji ubezpieczeniowej. Nie jest to szczyt marzeń bo nie przepadam za wydzwanianiem do ludzi i wciskaniem im polis ale cóż... chciałabym jeszcze iść na kurs niemieckiego ale ciężko coś znaleźć w weekendy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Praca w ubezpieczeniach jest trudna ale od czegoś trzeba zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...