Mesio Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Witam Forumowiczów! Po długim zastanawieniu, postanowiłem, że wybiorę się na studia. Rok temu ukończyłem Technikum o profilu Technik Pojazdów Samochodowych. Postanowiłęm, żę dalszą edukację będe kontynłował w podobnymn kierunku. Znalazłem na Politechnice Łódzkiej kierunek Transport, problem jest w tym, że nie wiem czy to bardziej podchodzi pod Logistke czy pod budowe samochodów. Może ktoś z Was studiował na tym kierunku, lub ktoś z rodziny, znajomych. Lista przedmiotów: http://www.programy.p.lodz.pl/kierunekSiatka.jsp?l=pl&w=transport&p=4522&stopien=studia%20pierwszego%20stopnia&tryb=studia%20niestacjonarne Na studiach zaocznych trzeba chodzić na wychowanei fizyczne,czy to jest przedmiot dodatkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Kierunek bliższy jest zdecydowanie logistyce chociaż zachacza o technologie samochodow/maszyn. Ale to zdecydowanie dziedzinowo bliżej logistyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Z tego co wiem to na studiach zaocznych nie ma WFu ale może coś się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Na zaocznych nie ma wf. Chyba ze cos się zmienili ale nie sadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesio Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Może polecicie jakiś kierunek związany z samochodami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Mechanika i budowa maszyn to jest kierunek mechaniczny związany z samochodami www.studia.net/mechanika-i-budowa-maszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Również na transporcie możesz mieć specjalności typowo związane z samochodami tak jak ma Politechnika Śląska http://www.studia.net/uczelnie-studia/6456-politechnika-slaska-w-gliwicach-wydzial-transportu-w-katowicach Przy innych kierunkach możesz mieć podobnie, że specjalność będzie tu odgrywać sporą rolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Tak, tylko na transporcie specjalności samochodowe są bardziej o podejściu logisycznym niz mechanicznym. I trzeba pamiętać, że raczej wybieramy kierunek niż specjalność bo wiadomo, że dana specjalność może nie powstać lub możemy się na nią nie dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Moim zdaniem Mechanika i budowa maszyn będzie lepszym wyborem jak chcesz dalej kontynuować swój profil kształcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...