Łukasz Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Ciekawe czy to duza firma gdzie można zdobyć doświadczenie w administracji i zostań inżynierem budowlanym czy firemka kilkuosobowa bez biura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Zdecydowanie lepiej takie praktyki mieć w dużej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Zdecydowanie. W firmie ktora ma pozycje na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styxu Opublikowano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 To raczej firma klkuosobwa, gdzie fachowcy są brani wraz z rozwojem budowy. To znaczy trzeba coś zespawać przychodzi spawacz, spawa i tyle go widzieli. A co do praktyki w tej firmie to jedynie jako fizyczny, bo jakoś nie prosperuje na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 To koniecznie poszukaj jakiejś dużej firmy budowlanej i staraj się tam o praktyki, oczywiście w CV wpisz sobie to, że teraz pracujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Musisz szukac jakiś dużych firm budowlanych typu strabag czy inne firmy, które np. Budują duże osiedla, bloki, biurowce czy też drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styxu Opublikowano 2 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Dziś rozmawiałem w szefem po pierwszym tygodniu pracy. Powiedział, że będzie starał się mnie uczyć na kierownika budowy, żeby nadzorować robotami, ale na razie mi chce pokazać jak wygląd montaż elementów budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 To dobrze ale mimo wszystko szukaj praktyk w renomowanej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Jak masz możliwość to ucz się jak najwięcej od szefa, ale oprócz tego tak jak pisze Łukasz, powinieneś znaleźć praktyki w jakiejś dużej firmie, chociażby po to żeby zobaczyć jak funkcjonuje taka duża organizacja, jakie są procedury itd. Nie musisz tego robić od razu od pierwszego miesiąca studiów ale pamiętaj o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Zresztą duże firmy to duże projekty, duże projekty to skomplikowane projekty, tylko tak możesz się czegoś nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 I zupełnie inaczej przy dużych projektach robi się kosztorysy a na tym Ci najbardziej zależy. Ale doświadczenie przyda Ci się i z małej i dużej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Tak, z małej przyda Ci się jeśli w przyszłości będziesz chciał założyć swoją firmę i zobaczyć jak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Dziś rozmawiałem w szefem po pierwszym tygodniu pracy. Powiedział, że będzie starał się mnie uczyć na kierownika budowy, żeby nadzorować robotami, ale na razie mi chce pokazać jak wygląd montaż elementów budynku. Uważam, że to barzdo bobre wieści. Wyobraź sobie w swoim cv doświadczenie jako Kierownik budowy, wow:) Nie zaprzestań jednak realizacji marzeń odnośnie kosztorysów. Nie ma to jak wielokierunkowy rozwój! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Chyba praktykant kierownika budowy;) ale faktycznie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styxu Opublikowano 21 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Dzisiaj rozmawiałem z Szefem. Powiedziałem mu, że poszukam stażu kosztorysanta i więcej chyba nie będę pracował dla niego. Ten mi powiedział, że najlepsi kosztorysanci to Ci, którzy sami są wykonawcami, bo kosztorysanci mają tylko wiedzę teoretyczną, a jak co wykonać to mało, który wie. Nie wiem czy zostać na tej budowie czy szukać tego stażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Przeciez możesz szukac stażu i pracować. Jak się cos trafi to wtedy podejmiesz staż. Na krotka mete lepiej jest pracowac w tej chwili. Jednak jesli myślisz o karierze kosztorysanta to musisz miec jakies doświadczenie w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Nie rezygnuj tak szybko z pracy. Szukaj stażu i dopiero jak znajdziesz to najwyżej zrezygnujesz. I muszę przyznać, że Twój szef ma dużo racji, bo najlepszy kosztorysant to taki, który wie dokładnie jak si ewszystko wykonuje i z czego, praktycznie a nie teoretycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 To prawda, ale samą pracą na budowie nic nie ugra. Musi mieć jakieś praktyki i doświadczenie kosztorysanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Oczywiście tylko tam niech zrezygnuje dopiero jak już będzie miał konkreste praktyki czy staż załatwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 tak, no o tym piszę, żeby najpierw coś znalazł a później dopiero zrezygnował, a może uda się połączyć dwie fuchy. Na czas praktyk iść na budowę na pół etatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 o dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 pytanie tylko czy Szef się zgodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Z wcześniejszych komentarzy można wywnioskować, że jest przychylny i elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 jeśli tak to warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...