styxu Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Witam, pozwólcie, ze o coś spytam. Obecnie zaczynam studia budowlane. Skończyłem technikum budowlane wraz z tytułem technia budownictwa. Na lekcjach mieliśmy dużo zawodowych przedmiotów, ale najbardziej spodobał mi się kosztorys. Dla tego mam pytanie jak zostać kosztorysantem. Wiem, że są kursy, ale firmy szukają ludzi z doświadczeniem przeważnie i nie wiem skąd wziąc doświadczenie skoro mnie nie chcą przyjąć . Obecnie pracuję na budowie uczę się technologii robót, bo budujemy dom. No cóz, ale technologie wykonania mam opanowaną jako technik. Potrafię liczyć przedmiary, nakłady i zamieniać to w kosztorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Hej. Po zostań inżynierem budowlanym musisz zrobić studia podyplomowe z tego zakresu i choc bedzie ciezko to musisz sie postarać o praktyki lub staż w takiej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Skoro jesteś po technikim kierunkowym i idziesz na studia budowlane to koniecznie musisz poszukać praktyki czy satży na stawnowisku kosztorysanta, skoro Cię to interesuje. Praktyka czy staż liczy się również do doświadczenia, a poza tym kurs to dobry pomysł, bo studia podyplomowe to dopiero po ukończeniu studiów inżynierskich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Praktyka czy staż dają Ci szanse na prace w zawodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styxu Opublikowano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Strasznie ciężko znaleźć jakąś ofertę pracy/praktyki/stażu. Szukam, szukam i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Najlepiej jak osobiście pojeździsz po firmach budowlanych, zostawisz cv i list motywacyjny. Na 100% przyniesie dobre rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Łuasz dobrze mówi, możesz pojeździć i zostawić CV, ale też możesz wysyłac do firm nawet jak nie ogłaszają rekrutacji. Wysyłasz z listem, że jestes zainteresowany praktyką. Oczywiście, że lepiej byłoby zawieźć, ale tak gdzie nie dasz rady dojechać to wysyłaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Mi sie właśnie tak udało zdobyć fajne praktyki w tv. Pojechałem, akurat był dyrektor, porozmawiałem i udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Bo nie ma to jak kontakt osobisty. Ogłoszeń o praktyki zazwyczaj jest mało, więc nie liczyłabym na szukanie takich w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 firmy rzadko lub prawie wcale nie ogłaszają w internecie praktyk, bo to dla nich tylko koszt i problem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Czasami firmy ogłaszają się przez Sdudenckie/Akademickie Biura Karier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Wlasnie. Jak juz zaczniesz studia to latwiej Ci bedzie o praktyki. I takie tez sa obowiązkowe na studiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styxu Opublikowano 30 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 To znaczy mam iść do jakiejś firmy budowlanej i spytać czy mogę zostawić CV? Nie wiem, nigdy tego nie robiłem, więc wolę spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Tak. Dokladnie tak. Musisz pojechac do siedziby firmy. Zapytac o dzial HR i zostawic cv i list motywacyjny z prosba o praktyki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Oczywiście, że tak. Praktyki chyba najłatwiej jest znaleźć właśnie w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 no musisz po prostu popróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 A tak w ogóle to na jakiej uczelni zaczynasz studia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 własnie, jakie miasto, jaka uczelnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styxu Opublikowano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Wyższa szkoła techniczna w Katowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Czyli uczelnia prywatna. A studiujesz w trybie stacjonarnym czy niestacjonarnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styxu Opublikowano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Niestacjonarny, to mi daje szansę na nabranie jakiegoś doświadczenia, gdzie inżynier w Polsce po studiach musi mieć 5 lat doświadcznenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 To prawda. Masz więcej czasu na zbieranie doświadczenia. Chociaż niestety weekendy zajęte. Ja studiowalem stacjonarnie i pracowalem w tygodniu. To dawali mi w weekend czas na naukę i troche odpoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Zacznij może od złożenia cv odnośnie praktyk w zakresie kosztorysu w firmie (u pracodawcy) w której obecnie pracujesz na budowie. Ponadto koniecznie udaj się do biura karier na swojej uczelni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 a pracujesz gdzieś w ogóle teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Tak pisał, że pracuje na budowie. Joanna ma dobry pomysł zapytaj najpierw w firmie, której pracujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...