mrk25 Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Witam, W przyszłym roku zdaje rozszerzona maturę z geografii, matematyki oraz angielskiego. Niestety, mam dylemat co do wyboru kierunku studiów. Myślałem o takich kierunkach jak geologia (UJ), geofizyka w geologii (UW), górnictwo i geologia (PWr), energetyka (PK). Mam jeszcze możliwość studiów na UE w poznan.studia.net - lecz tu nie mam pojęcia, ktory kierunek daje największe możliwości. Prosiłbym o jakieś opinie na temat ww. kierunków, a moze znacie jeszcze jakieś ciekawe na ktore mógłbym składać po tych przedmiotach? Z gory dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Hej, kierunków na które możesz skladac dokumenty jest bardzo dużo. Poczytaj jeszcze o studiach na www.stufia.net/techniczne. Co do kierunków, które wymieniles to sa to dobre kierunki. Najbardziej rozsadna wydaje się być geofizyka. Daje chyba najbardziej perpektywiczne wyksztalcenie chociaz jest ono dosc wąskie. Duzo się mówi o tym, że po takich studiach jak ekoemergetyka trudno o prace w branży ale to juz zalezy od tego jak przepracujesz studia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Wybrałeś bardzo ciekawe kierunki, trudno do tej listy dopisać coś jeszcze, no chyba, że archeologia, geodezja i kartografia czy gospodarka przestrzenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Gospodarka przestrzenna to super kierunek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Dobrze żbyś o tych kierunkach dokładnie poczytał i posprawdzała też przedmioty jakie będą podczas studiów. Zobaczysz w ten sposób co bardziej Ci odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Dobre rozeznanie to dobry wybór kierunku studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...