Kasiaa92 Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 witam, od października zaczynam logistykę niestacjonarnie i w związku z czym mam 2 pytania. Co sądzicie o tym kierunku? Jest szansa że za powiedzmy 3-4 lata będzie możliwość znalezienia pracy w tym zawodzie? I drugie pytanie, praktyki obowiązkowe mam dopiero po drugim roku na wakacjach, ale można sobie załatwiać praktyki nieobowiązkowe i tym właśnie jestem zainteresowana. Czy uważacie, że po pierwszym roku mogę starać się o takie praktyki (w sensie jakaś firma przyjęłaby mnie) czy jeszcze moja wiedza będzie za mała żeby wtedy robić praktyki w jakieś firmie logistycznej? Ponoć pierwszy rok to nauki czysto ogólne, nic konkretnego. Chodzi mi głównie o Rzeszów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Czesc. kierunek logistyka to bardzo przyszłościowy kierunek studiów i sa po nich duże szanse na prace. Niestety rynek rzeszowski nie jest zbyt obfity w prace. Co innego Warszawa, Poznan czy Trójmiasto. Co do praktyk to możesz je spokojnie robic na każdym etapie studiów. Musisz sie jednak liczyć z tym, że po pierwszym roku przyznane Ci obowiazki będą bardzo małe. Ale moim zdaniem warto. Moze spróbuj zdobyć prace w wakacje. Niekoniecznie w zawodzie ale zdobędziesz juz pierwsze doświadczenia zwodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Zgadzam się z Łukaszem, na każdym poziomie studiów warto jest robić praktyki i szukać dodatkowej pracy. Każde doświadczenie jest na wagę złota, więc jak tylko masz chęci to nie oglądaj się tylko szukaj praktyk czy stażu. kierunek logistyka to bardzo przyszłościowy kierunek, ważna tu jest tez znajomośc języków, więc jak masz możliwości to się ich ucz. Możesz też sprawdzić jakie możliwości daje Ci uczelnia, czy są jakieś koła naukowe, w ramach który tez zdobywałabyś dodatkową wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Faktycznie, języki na logistyce są bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiaa92 Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 co do języków to znam biegle angielski, ale jakich jeszcze warto się uczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 na pewno niemieckiego lub rosyjskiego lub któregoś ze skandynawistycznych. A czy znasz tylko biegle angielski czy masz z niego zrobione certyfikaty? Bo to, żeby mieć certyfikaty jest bardzo ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Przy angielskim to drugi język możesz wybrać dowolny, niemiecki, francuski, hiszpański, włoski. Każdy kolejny to jest na plus. A uczyłaś się jekiegoś jeszcze języka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiaa92 Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 nie mam niestety certyfikatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiaa92 Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Przy angielskim to drugi język możesz wybrać dowolny, niemiecki, francuski, hiszpański, włoski. Każdy kolejny to jest na plus. A uczyłaś się jekiegoś jeszcze języka? niemieckiego i hiszpańskiego ale już słabiej, musiałabym je podszlifować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Koniecznie pomyśl o certyfikacie z angielskiego, zapisz się na egzamin. Inaczej nikt na słowo Ci nie uwierzy. Będziesz musiała przechodzić dziwne testy w firmach, których chcesz pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Certyfikat z angielskiego to bardzo dobry pomysł, a niemiecki i hiszpański też proponuję szlifować ile dasz radę kierunek logistyka i języki to naprawdę bardzo dobre połączenie. Większość firm logistycznych współpracuje z innymi krajami, a poza tym w róznych firmach międzynarodowych są tez działy logistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiaa92 Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 certyfikat tylko z j. ang wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Tak, w zupełności powinien wystarczyć. Do tego np. niemiecki na poziomie średniozaawansowanym lub szwecki i masz przewagę nad resztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiaa92 Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 ok dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiaa92 Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 a jaki certyfikat byłby najkorzystniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Nie ma sprawy Daj znać jak Ci się studiuje i jak szukanie praktyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Certufikaty międzynarodowe zacznij od tego FCE https://pl.wikipedia.org/wiki/First_Certificate_in_English Później możesz zrobić CAE https://pl.wikipedia.org/wiki/Certificate_in_Advanced_English Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulozik Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 witam, też chciałabym zrobić certyfikat z ang. Jestem po studiach, na których z języka ang miałam poziom B2. Uważacie że warto podejść do zrobienia FCE czy może iść na kurs językowy i zrobić od razu CAE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Warto zrobić najpierw FCE. Wiem, ze to kosztuje ale naprawde warto. Nigdy nie wiesz co będzie później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulozik Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 żeby zrobić FCE muszę iść na kurs czy wystarczy, że sama się przyłożę? Jestem dobra z ang i na studiach na B2 też sobie nieźle radziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Możesz sama przystąpić do egzaminu. Wpisz sobie fce egzamin i znajdziesz stronę na której możesz zarejestrować sie na egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulozik Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 ok dziękuję jeszcze jedno pytanie, czy taki FCE pomógłby mi w znalezieniu pracy po logistyce, czy pracodawcy wymagają jednak biegłej znajomości angielskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 FCE zdecydowanie pomoże. Dla pracodawcy to pewność, że umiesz język bardzo dobrze a nie tylko piszesz to w CV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 FCE to będzie bardzo duży plus w Twoim CV, przekoanałm się o tym na własnej skórze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 taki certyfikat daje pewność pracodawcy, że nie tylko mówisz, że umiesz angielski ale faktycznie go umiesz na dobrym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...