Paulina902 Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Witajcie Od października zaczynam studia na AGH w Krakowie. Przez 2 lata byłam studentką innej uczelni w Łodzi. Zauważyłam ,że bardzo wiele przedmiotów pokrywa się z tymi ,które będę miała na AGH. Naukę zawiesiłam na poprzedniej uczelni, natomiast 4 pełne semestry mam zaliczone . Myślałam o przepisaniu ocen tylko jest jeden problem , a mianowicie na poprzedniej uczelni nie mieliśmy indeksów papierowych . A słyszałam ,że właśnie na tej podstawie są przepisywane oceny z innych uczelni. Powiedzcie mi proszę , czy w takim wypadku jest w ogóle szansa na przepisanie ocen, a jeśli tak, to na jakiej podstawie?Pozdrawiam Serdecznie, Paulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Cześć Paulina Musisz na poprzedniej uczelni wziąć wypis ocen. Musisz to napewno mieć potwierdzone przez Dziekana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Hej. Możesz z poprzedniej uczelni wziac wypis ocen. Jednak przepisanie oceny bedzie zależało od konkretnego wykładowcy. Moze ale nie musi uznać oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Zgadza się, że o przepisaniu oceny decyduje każdy wykładowca osobno, to często zalezy od tego z kim w poprzedniej uczelni mieliśmy zajęcia i egzaminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Możesz to też załatwić odgórnie. W dziekanacie przepiszą Ci wszystkie oceny za zgodą Dziekana. Wtedy idziesz do Dziekana i skladasz podanie o przepisanie ocen z innej uczelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 u mnie na uczelni zdażało się, że na przepisanie oceny musiał wyrazić zgodę wykładowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Tak, ale odgórnie zgodę może wyrazić Dziekan na wszystkie pokrywające się przedmioty. Wtedy nawet wykładowca się nie dowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 To tez prawda i lepiej tak to załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Tylko jest to bardzo trudne, bo rzadko zdarza się, że Dziekan wyraża zgodę. Wykładowcy też nie chcą przepisywać ocen jeśli przedmiot był prowadzony przez innego wykładowcę szczególnie jeśli miał niższy tytuł naukowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 a na jaki wydział na AGH się wybierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulina902 Opublikowano 7 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Dziękuję za odpowiedzi . A czy wypis ocen to ten protokół, karta egzaminacyjna czy coś innego? zadzwonię na uczelnię i zapytam. Wybieram się na wydział studia z zarządzania. Może wykładowcy okażą się przychylni i przepiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Jak zadzwonisz na uczelnie to poproś żeby dali Ci wypis ocen i zaliczeń. Powinnaś to też dostać ze wszystkimi dokumentami po rezygnacji ze studiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Mam nadzieję, że uda się wszystko przepisać. Daj znać jak pozałatwiasz, bo sama jestem ciekawa. No i trzymam mocno kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Koniecznie daj znać jak CI poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Z przepisywaniem nie jest łatwo niestety... Ja miałam taki przypadek, że przy zmianie studió na dzienne, ten sam wykadowca z tego samego przedmiotu mi nie chciał przepisać mi oceny, bo stwierdził że jest drobna różnica programowa... Tak więc nastaw się na "walkę":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulina902 Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Cześć ponownie Dla zainteresowanych , na podstawie tej karty ocen , o której mi napisaliście , udało mi się przepisać aż 4 przedmioty.Dziękuję wszystkim za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 No to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Super wiadomość!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...