Lukasz700 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Witam! W tym roku mam w planach wybrać się na studia zaoczne. Najbardziej odpowiadają mi kierunki tj. Informatyka(Sieci i systemy komputerowe) i zostań geodetą. Problem jest w tym, że nie mogę się zdecydować który. Oba kierunki są jak dla mnie ciekawe. Po, kórym kierunku będzie mi łatwiej znaleźć prace? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Cześć, Moim zdaniem zdecydowanie lepiej iść na informatykę. zostań geodetą to ciekawy kierunek studiów ale mówi się o tym, że to środowisko zamknięte i żeby się odnaleźć trzeba założyć własną działalność i działać na własną rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 a o jakich uczelniach myslisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz700 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Społeczna Akademnia Nauk w Łodzi lub Wyższa Szkoła studia.net/informatyka i Umiejętności w Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Jeśli chodzi o te dwie uczelnie to zdecydowanie lepszą opinią cieszy się SAN. Znam ten oddział SAN bardzo dobrze i są tam ludzie nastawieni na dobrą pracę ze studentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zestawienie studia.net/informatyka z Geodezją do wyboru trochę mnie zadziwiło. Ale nie ma to jak rozległe zainteresowania. Ogólnie postawiłabym na Informatykę, jest i będzie coraz większe zapotrzebowanie na dobrych specjalistów w tej dziedzinie. Ale nie wiem czy to nie zbyt sztampowe myślenie w Twoim przypadku... pomysł na Geodezję burzy tu ogólną moją koncepcję. A co dyktuje Ci bardziej serce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz700 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Za zostań geodetą przemawia do mnie to, że po studiach pracuje u geodety 2 lata, nastepnie robie uprawnienia i otwieram własną firme. Znowu Informatyka interesuje się od dawna, ale znów z praca mi się wydaje gorzej( mieszkam w mieście 20tyś mieszkańców) Przeprowadzka nie wchodzi w gre bo nie lubie dużych miast:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Po informatyce możesz pracować zdalnie. Większośc geodetów właśnie blokuje etaty to jest to co napisałem na początku. Nie chcą wpuszczać nowych do środowiska bo za 2 lata oni odejdą i zrobią im konkurencję, jak u prawników. To jest problem geodezji. Zaletą informatyka jest możliwość pracy zdalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 W malych miejscowościach może też być mniejsza konkurencja jeśli chodzi o geodetów. Sprawdź sobie jak to wygląda i czy już nie ma przesutu na rynku, chociaz i tak zanim skończysz studia to wszystko może się jeszcze zmienić. Co do studia.net/informatyka to faktycznie plusem jest to, że mozna pracowac na odległość. Czy w Twojej okolicy są jakieś większe miasta? I jest mozliwość, że do pracy będziesz dojeżdżał nie zmieniając miejsca zamieszkania? Też polecam SAN, to całkiem dobra uczelnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 To co pisze Łukasz o Geodezji to niestety prawda... Rynek jest dość zamknięty i nie łatwo się załapać do pracy, ale nie jest to nie niemożliwe, może jak rozejrzysz się po swoim otoczeniu to się okaże, że jest dokładnie na odwrót:) Ja bym jednak była za Informatyką... bo zawód ten daje większe perspektywy, a w małym miasteczku Informatycy też są potrzebni, do tego jak piszą koledzy dochodzi możliwość zdalnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz700 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Dziękuję bardzo za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 I jaka decyzja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Podziel się z nami decyzją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 I jaki wybór? Czekamy na informację od Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz700 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 SAN Łódz Informatyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Bardzo dobry wybór Odezwij się i daj znać jak się studiuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 No i super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Cieszę się że decyzja jest już podjęta, to połowa sukcesu! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukko7 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Witam! Mam podobny problem co Lukasz700, napoczątku chciałem iść na inżynierie środowikową, ale zmieniłem zdanie po rozowie z kolegą. Zastanawiam się teraz nad Inforamtyką oraz Geodezją. Zawsze lubiłem Informatykę, ale troche nudno cały czas siedzieć przed komputerem. zostań geodetą wydaje mi się ciekawą alternatywą, oraz z wpuszczeniem do środowika Geodetów nie miałbym problemu, ponieważ mój sąsiad się tym trudni. Proszę o Wasze rady, bo do paźdzernika nie wiele zostało Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Jesli możesz wybierać to większe możliwości daje mimo wszystko informatyka. zostań geodetą to ciekawe studia, a jesteś pewien, ze sąsiad przy mnie Cie na staż i do pracy? Mam wątpliwości. Jesli to jego firma to zapytaj czy za kilka lat bedzie miał wakat na stanowisko. Jesli jest zatrudniony w innej firmie to sam niewiele moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukko7 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Sąsiad ma własną działalność i za 7 lat ma zamiar iść na emeryturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 I przekaze Ci ta działalność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukko7 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Raczej wątpię. Ale po geodezji jest chyba łatwiej otworzyć własną działalność, niz po informatyce. Przynajmniej tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Tez wątpię, dlatego dopytuje. Co Ci tak naprawde daje to, że sąsiad prowadzi podobna działalność. Po informatyk łatwiej o dobrze płatną prace. Informatycy zarabiają naprawde duzo. Jesli jednak wolisz geodezje to idź w tym kierunku. Karierę można zrobić ale droga jest trudniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Łukasz ma rację po obu kierunkach można zrobić karierę. A czy Ty w ogóle rozmawiałeś z sąsiadem, czy przyjmie Cię na staż lub praktykę? Czy przypadkiem nie okaże się po jakimś czasie, że jestes dla niego zbędną konkurencją. Nie wiem jakie układy was łączą, ale dobrze się zastanów zanim podejmiesz decyzję. A przeglądałeś przedmioty na obu kierunkach? Może wybierz jednak ten, który Tobie bardziej odpowiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...