Żyzna Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Witam, jestem Łukasz i skończyłem niestacjonarnie Geodezje i szacowanie nieruchomości na UWM. Proszę o poradę, ponieważ chciałbym iść dalej na magisterkę, ale nie wiem na co. Geodezji nie chcę kontynuować, szacowanie to fajna opcja, ale do uprawnien na rzeczoznawcę wystarczy mi juz inż ( oprócz innych kryteriów poza edukacyjnych). Mam wielki ból głowy a czas goni. Myslałem o zostań inżynierem budowlanym, ale czy bez podstaw z inżynierki mam szanse wogóle sobie poradzić? Może coś innego ? Dodam że w grę wchodzą tylko studnia niestacjonarne. Dzięki wielkie z góry i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Budownictwo to dobry pomysł ale po geodezji nawet jesli by Cie przyjęli byaloby Ci trudno. A może geologia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Popieram pomysł z budownictwem... może jednak nie byłoby tak trudno jakbyś spróbował w tej dziedzinie, a o jakiej uczelni myślałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Odnośnie pomysłu na inny kierunek to może Ekoenergetyka bądź Gospodarka Przestrzenna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Gospodarka przestrzenna to super pomysł tylko pytanie czy dobrze rysujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Ja myślę, że geologia byłaby lepsza niż budownictwo. Co o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyzna Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Co do geologi to chyba nie dla mnie, ale dzięki za pomysł Gospodarka przestrzenna - trochę poczytałem i wydaję się być ciekawe, w zależności od specjalności. W Białymstoku mają spoko, w Olsztynie gorzej. Z rysowaniem nie jest u mnie tak źle. Ekoenergetyka - zaciekawiła mnie, super kierunek, ale na szybko sprawdziłem kilka uczelni i nie mogłem spotkać magisterki. Uczelnie jakie mnie interesują - powiem inaczej, mieszkam w Ostrołęce i biorę pod uwagę uczelnie nie daleko odemnie, tzn Warszawa, Olsztyn, Białystok, chyba że macie inne propozycje. Chciałbym aby uczelnia była w obrębie 100 - 150 km od mojego miasta. No i te budownictwo mnie nurtuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 W Białymstoku Ekoenergetykę ma Wydział Elektryczny Politechniki Białostockiej http://www.studia.net/uczelnie-studia/6114-politechnika-bialostocka-wydzial-elektryczny na I i na II stopniu. I ten wydział Ci gorąco polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Skoro nurtuje Cię budownictwo to zadzwoń na uczelnie gdzie chciałbyś studiować i zapytaj o różnice programowe. Poczytaj o tych przedmiotach i ocenisz czy jesteś w stanie to nadrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Tak sprawdź Budownictwo koniecznie, bo nawet jak pójdziesz na inny kierunek to czuję, że o tym zostań inżynierem budowlanym będziesz ciągle myśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 W Olsztynie na UWM maja bardzo dobra gospodarke przestrzenna. Na specjalności nie patrz, bo one za wiele nie dają poza kilkoma różnymi przedmiotami. Zreszta jest na nie osobna rekrutacja i wcale nie muszą powstać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 A zapytam jeszcze o zostań inżynierem budowlanym to gdzie myślisz, na jakiej uczelni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Budownictwo to pewnie na Politechnice Bialostockiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 A w Olsztynie nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Jest na UWM ale to chyba bardziej techniczny kierunke. Ewentualnie PWSZ w Elblągu bo tam wykladaja prof. z Politechniki Gdanskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ale może właśnie na UWM jako na nie technicznej uczelni może będzie po Geodezji lepiej, czy łatwiej zrobić II stopień z Budownictwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Moim zdaniem lepiej isc na gospodarkę przestrzenna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyzna Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 http://pb.edu.pl/blog/2015/08/06/rekrutacja-na-studia-niestacjonarne-2/- w Białymstoku jest ekoenergetyka ale zaocznie magisterki nie ma :-( W tymże Białymstoku jest budownictwo, w Olsztynie też jest ale rekrutacja srodroczna czyli pół roku czekania. Gospodarkę muszę jeszcze przemyśleć i poczytać o niej, no i poszukać magistra w ekoenergetyce czy jest,to będę wiedział czy brać wogole pod uwage. Dobry pomysł z telefonem o różnice programowe odnośnie budownictwa. Coś zaczyna mi się w głowie klarowac ale jeszcze daleka droga :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Czasu juz Ci duzo nie zostalo. Rekrutacja srodroczna bo dla inżynierów przygotowana, ktoś sie bronią w styczniu. Poczytaj o tej gospodarce bo to świetny kierunek studiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Tutaj też znajdziesz trochę informacji o gospodarce przestrzennej http://www.studia.net/gospodarka-przestrzenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 I jak tam z decyzją? Coś może już postanowiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyzna Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Sorry, nie odzywałem sie bo dopiero dziś wróciłem z wakacji z nad marza Jutro usiąde, poczytam, pomyśle ale jeszcze nic nie nie wiem... Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły , rady to śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Jak tam po wakacjach? Pogoda chyba dopisala. Moim zdaniem przemysl ta gospodarkę przestrzenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 to przynajmniej masz świeże spojrzenie po wakacjach a do kiedy musisz podjąć decyzję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Mam nadzieję, że miałaś pogodę nad morzem, bo ja w tym roku trafiłam na wiatr i 14-16 stopni niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...