Kamil789 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Witam. Interesuje mnie praca w ABW bądź CBŚ. Kierunek studiów jaki wybrałem to psychologia kryminalistyczno-śledcza gdyż chciałbym pracować jako agent, móc prowadzić śledztwa i rozwiązywać sprawy. Pytanie brzmi czy ten kierunek jest dobry? Może powinienem wybrać innn, jak tak to jaki? Na stronie uczelni przeczytałem, że: - ''przyszłości podjąć pracę w instytucjach bezpieczeństwa i porządku publicznego oraz wymiaru sprawiedliwości'' - ''Absolwent tej specjalności uzyska wiedzę z zakresu psychologii śledczej i kryminalistyki. Nabędzie umiejętności wskazywania praktycznych problemów, wynikających z uprawiania psychologii w działaniach służb policyjnych i organów wymiaru sprawiedliwości, ukierunkowanych na wykrywanie przestępstw. Zdobywana praktyka umożliwi trenowanie umiejętności tworzących merytoryczny warsztat psychologa śledczego, takich jak: komunikacja ze świadkiem i podejrzanym w kontekście postępowania przygotowawczego, analiza miejsca zbrodni oraz profilowanie kryminalne nieznanych sprawców przestępstw.'' - ''podjąć pracę w: Policji, służbie więziennej, jednostkach i strukturach Wojska Polskiego (w zakresie zadań realizowanych przez pracowników cywilnych), urzędach publicznych, biurach i agencjach detektywistycznych czy instytucjach bezpieczeństwa o zasięgu międzynarodowym.'' Także myslę, że wybrałem dobry kierunek studiów aby zaraz po ich ukonczeniu móc starać się o pracę jako agent ABW bądź CBŚ. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Czesc. Wybrałeś dobry kierunek studiów. Tylko pamiętaj ze najczęściej na specjalność jest osobny nabór i nie zawsze jest uruchamiana. Po studiach będziesz musial dostać sie normalnie do sluzb mundurowych czyli przejść caly proces rekrutacyjny. Oczywiście jesli chcesz pracować nie w administracji tylko w czynnej służbie to zaczynasz od nowa. Tylko dzieki wyksztalceniu robisz szybciej karierę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil789 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Ciesze sie, ze pomoglem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Bardzo dobry kierunek i zawsze po studiach łatwiej zrobić karierę w służbach mundurowych. A co to za uczelnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Miło czytać o tak sprecyzowanym planie na życie. Gratulacje i życzę Ci powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...