Kasieńka Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Czy macie jakiś plan treningowy, konkretne zestawy ćwiczeń czy po prostu idziecie na siłownię i bierzecie się za to, co jest wolne. Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Plan treningowy to podstawa. Załóż sobie zeszyt, poproś trenera o rozpisanie ćwiczeń i obciążenia na poszczególne grupy mięśni, a potem jak z przewodnikiem trzymaj się planu, zwiększając systematycznie ilość powtórzeń i obciążenie (oczywiście konsultuj co jakiś czas te zmiany z trenerem). Taki plan da Ci efekt czy w tworzeniu masy mięśniowej czy w odchudzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Na siłowniach są trenerzy, którzy mogą Ci ułożyć plan do Twoich potrzeb. Kiedy na początku zączałem chodzić na siłownie bałem się, że nie będę wiedział co robić. Ale określiłem trenerowi cele (powrót do dobrej kondycji fizycznej) i ułożył mi zestaw ćwiczeń. Po roku, sam ćwicze w domu 2 razy w tygodniu, kupiłem specjalne narzędzia i dwa razy w tygodniu biegam po 7-10 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zdecydowanie polecam skonsultować się z trenerem personalnym i dopytać jakie dla nas powinny być dobrane ćwiczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgadzam się z Raczkiem, bo nic tak nie zniechęca jak źle dobrane ćwiczenia. Treningi mają dawać efekty ale mają dawać również przyjemność z ćwiczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najeżona Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Na siłownię chodzę 2-3 razy w tygodniu i nie mam dobranych ćwiczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...