Saddy Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Hej! Poszukuję właśnie nowych kierunków, i znalazłam w Olsztynie jednolite magisterskie na kierunku weterynaria. Pisze przy tym, że są to studia bezspecjalnościowe. Co to znaczy i z czym się to łączy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Cześć, Weterynaria to specyficzny kierunek studiów, tak jak medycyna i tak musisz ją traktować. To jednolite studia 5 letnie i nie mają specjalności. Po prostu jesteś po nich weterynarzem. Weterynarie są w tej chwili chyba 4 w kraju, kierunek jest bardzo popularny i ma bardzo duże obłożenie (trudno się na niego dostać) szczególnie na UWM w Olsztynie. To trochę studia elitarne dla najlepszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Są to studia jednolite magisterskie, na których nie wybierasz specjalności. Po prostu kończysz ze studia z tytułem mgr weterynarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 "lekarza weterynarii", nie magistra Studia trwają 11 semestrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Dokladnie. W tym przypadku jest wyjątek. Nie ma się tytułu mgr a tytuł lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Zgadza się mój błąd. Oczywiście, że chodzi o lekarza weterynarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...