ami11 Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Witam Złożyłam dokumenty na zastosowanie matematyki w ekonomii na Politechnikę Rzeszowską i mam wiele wątpliwości. Właściwie do końca nie wiem co myśleć o tym kierunku. Słyszałam, jest tam niewiele przedmiotów związanych z ekonomią. Doradzono mi, aby wybrać właśnie matematykę niżeli ekonomię. Chciałabym zapytać o Waszą opinię na temat powyższego kierunku i perspektywy po nim. Martwię się, żebym nie studiowała pewnego bezrobocia. Jakie Waszym zdaniem są perspektywy zawodowe po ukończeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Jest to jeden z nowych kierunków studiów, więc jeszcze nie wiadomo jak w praktyce jest z pracą. W teorii pracę powinnaś znaleźć wszędzie tam gdzie wykorzystuje się wysokie umiejętności matematyczne w ekonomii, czyli w bankach, firmach ubezpieczeniowych (jako analityk)m, czy wielkich korporacjach, również jako analityk. To może być ciekawy kierunek studiów, ja jednak wolałbym wybrać czystą matematykę (jeśli jesteś naprawdę dobra z matmy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Ja myślę, że połączenie matematyki i ekonomii może być bardzo przyszłościowe. Analitycy są w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ami11 Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Tak jak właśnie zostało wspomniane wcześniej jest to dość nowy kierunek i na dodatek widać mało oblegany, bo utworzono drugą rekrutację, gdzie potrzebują 60 osób. To dodało mi jeszcze więcej wątpliwości, czy przypadkiem małe zainteresowanie tym kierunkiem nie jest spowodowane marnymi szansami na dostanie pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Nie do konca. Na matematykę i fizykę, czy nawet chemie jest Malo chętnych a perspektywy pracy ogromne. Moze jesli nie do konca jesteś przekonana zloz dokumenty na 2 turę rekrutacji na matematykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Jeśli jesteś dobra z matmy a myślisz o pracy np jako analityk finansowy czy jako analityk ryzyka w ubezpieczeniach - to może być fajna ścieżka rozwoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 i co ostatecznie zdecydowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...