Jakub1996UT Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Witam , w tym roku zacznę naukę na UEP , będę składał wniosek o akademik, ( Atol, Dewizka , Feniks , może mieszka/ał ktoś i da opinie jak jest (?) ) trochę się stresuję , nie wiem z kim wyląduje i ogólnie jak wygląda życie w akademiku , myślałem też o mieszkaniu ale nie wiem czy finansowo bym wyrobił ( akademik to 440-470 zł ) więc max 40-50 zł jestem wstanie dołożyć ale nie sądzę że coś się w tej kwocie znajdzie, mam sporo znajomych którzy idą do Poznania oraz dwóch kumpli z liceum którzy nalegają na mieszkanie xD . Ale nadal w 3 os. to raczej nie osiągalne . Czekam na rady odnośnie zakwaterowania w poznan.studia.net , z góry dzięki za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Moim zdaniem zdecydowanie lepiej wybrać mieszkanie niż akademik, wyobrażasz sobie 3 letnie mieszkanie z 2 osobami w pokoju? Zero jakiejkolwiek intymności. Jeśli jest impreza to jesteś na imprezie, brak wolności. Jednak mieszkanie studenckie daje większe możliwości, jest trochę droższe bo miesięcznie trzeba liczyć się z wydatkiem w okolicach 500-700 zł za pokój, w zależności od standardu. Możecie wynając całe mieszkanie za około 1200 zł + opłaty, czyli w 600 zł powinniście się zmieścić na 3 osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Ja też zdecydowanie wolałabym wynająć mieszkanie niż mieszkać w akademiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Jestem z Poznania i myślę, że bez problemu znajdziesz pokój w mieszkaniu wynajmowanym studentom za 600 pln. Poza tym wszystkie akademiki są sporo od uczelni i od centrum. Bez szans, żeby dać z buta, nawet rowerem ciut daleko - pozostaje komunikacja miejska. Myślę, że jesteś w stanie znaleźć coś w fajniejszej lokalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monika.R Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Studiuję w poznan.studia.net i musze powiedzieć, że jest spory problem ze znalezieniem przyzwoitego standardu w normalnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Poznań jest bardzo drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 to dziwne, że są jeszcze wolne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewkawe Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 ciekawe jakie są ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 ciekawe jakie pokoje, cenny pewnie w okolicach 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Wiekszość studentów niestety nie szuka akademików o podwyższonym standardzie, ponieważ woli wtedy wynając pokój w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...