zero Opublikowano 19 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Witam, mam pytanie dotyczące zmiany kierunku, jak i uczelni. Zaczynam studiować Bezpieczeństwo Wewnętrzne w Gdynii, jednakże nie jestem pewien w 100%, czy kierunek ten będzie trafiony. Czy mógłbym przepisać się na, dajmy na to, kryminologię na UG? Mam również pytanie dot. przepisania się z uczelni na inną, jednakże na ten sam kierunek. Jak to wygląda? Jeżeli, dajmy na to, przepisuje się z BW z Gdynii do Gdańska, to jak rozpatrywane jest moje podanie o przeniesienie? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Przeniesienia są prawie nie możliwe do wykonania, bo musi się na nie zgodzić uczelnia, którą opuszczasz. Najlepiej startować na kierunek, który się faktycznie wybrało niż później się przenosić. Przeniesienie się ze studiów zaocznych na dzienne jest bardzo trudne na tym samym kierunku a co dopiero na różnych kierunkach i różnych uczelniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Rozumiem, że na kryminologię nie składałeś dokumentów a już jest po naborze, czy tak? Sprawdzałeś może czy będzie II tura naboru na ten kierunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Studia dzienne. Nie składałem na kryminologię, na drugą turę się nie zapowiada. Jeżeli jeden kierunek mi się nie spodoba, to mogę go zmienić jeszcze w I semestrze, czy muszę poczekać i przechodzić normalną rekrutację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Nie uda CI się zmienić od tak kierunku studiów, po prostu są zbyt duże różnice programowe, musisz startować od nowa w rekrutacji. Przenieść możesz się tylko przy tożsamych kierunkach między uczelniami, inaczej jest to prawie niewykonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Raczej to mało realne tak jak pisze Łukasz, ale zawsze możesz próbować i pisać podanie do Dziekana o przeniesienie. Najlepiej od razu dowiedz się czy w ogóle są takie możliwości, a jeśli tak to co musiałbyś zrobić i jakie spełnić warunki. Ale o to pytaj konkretnie w Dziekanacie lub Dziale Rekrutacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Wdzięczny jestem za szybkie i konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam ponownie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Nie ma za co. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Daj znać jak się studiuje i czy udało Ci się przenieść. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Jeśli jesteś gotowy na przenosiny do innego miasta to na innych uczelniach pewnie byłbyś w stanie załapać się na studia związane z kryminologią w II albo III etapie rekrutacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...