Adamko95 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Cześć, w tym roku jako absolwent technikum zdawałem maturę. Moje pytanie brzmi czy jeżeli wziąłbym w tym roku studia w moim mieście na pierwszym lepszym kierunku, a za rok chciał zmienić studia, i przeprowadzić się do innego miasta to wynikałyby z tego jakieś problemy? Słyszałem gdzieś o tym, że studia dzienne są darmowe tylko przez jakiś okres ale nie potrafiłem znaleźć na to jednoznacznej odpowiedzi. Jakie byłyby konsekwencje zmiany studiów, czy wynikałyby z tego jakieś koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Zależy, po co to chcesz robić. Formalnie masz takie prawo i wiele osób tak właśnie robi. Tylko po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamko95 Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Ponieważ, będę zdawał do szkoły gdzie z pośród 300 kandydatów przyjmują 8. I bardzo możliwe, że się nie dostanę, więc dlatego chcę podjąć kierunek rezerwowy.Czytam właśnie o punktach ECTS, i podobno jeśli po roku zmienie uczelnię, to istnieje możliwość, że może zabraknąć mi ich na innej uczelni i zażądają odemnie zwrotów kosztów za naukę. http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/1061646,koniec-z-darmowa-zmiana-kierunku-studiow,id,t.html Prawda czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Ten przepis już jest dawno nieaktualny, nie płacisz za studiowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Kiedyś tak było, że trzeba było płacić za drugi kierunek studiów i do tego były liczone "darmowe" punkty ECTS, jak ktoś to przekroczył to za resztę musiał płacić. Ale zostało to zniesione i teraz można studiować bezpłatnie, więc nic nie bedziesz musiał płacić. A co to za studia, że przyjmują tylko 8 kandydatów na 300 chętnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Luknij na poradnik o co kaman z tym ECTS http://studia.tv/ectsowy-poradnik-dla-studentow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...