Skocz do zawartości
Jakub1996UT

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu vs UŁ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem dostałem się na UEP na ekonomię i na logistykę na UŁ , mam problem co wybrać, z jednej strony kierunek logistyka jest bardziej przyszłościowa ale jakoś Łódź jako miejsce gdzie spędzę sporo czasu jakoś mnie nie ciągnie , z 2 str Kierunek ekonomia nie wiem jak jest z możliwościami na przyszłość ( może ktoś mi trochę podpowie ). Wiem że studia nie dają pracy , ale szanse w jakimś stopniu zwiększają. A co do samego miasta (Poznań) od znajomych słyszałem dobre słowa i o UEP'ie też opinie nie są złe. Pozdrawiam i proszę o opinie . :)

Wydział ekonomii ,  dostałem się na kierunek : Kierunek ekonomia globalna i menadżerska . A co do ekonomii myślę że to też może być ciekawa przygoda , a zależałoby mi  również na pracy  z  ludźmi gdzie mógłbym za sprawą wiedzy którą nabędę ( mam nadzieje :) ) doradzać w jakiś firmach lub w banku.

A  co do samych uczelni , co sądzicie , chodzi mi o porównanie tych dwóch , która da mi lepszej jakości wykształcenie w zawodzie, oraz czysto patrząc od zewnątrz ( domyślam się że pracodawcy też patrzą gdzie studiowałeś , więc wizerunek tych dwóch). 

Pracodawcy patrzą w pierwszej kolejności na dodatkowe kwalifikacje, czyli świetną znajomość języków obcych, wymiane zagraniczną, kursy, szkolenia, staże, praktyki i każdą dodatkową pracę już podczas studiów. 

A co do uczelni to sa dwa spore Uniwersytety, więc jakiś wielkich róznic tutaj nie ma. 

Może poczytaj więcej o UEP i o Wydziale studia z zarządzania UŁ (prowadzi logistykę), może znajdziesz jakiś argument żeby pójść tutaj albo tutaj?

http://www.studia.net/uczelnie-studia/5558-uniwersytet-ekonomiczny-w-poznaniu

http://www.studia.net/uczelnie-studia/5741-uniwersytet-lodzki-wydzial-zarzadzania

Super!! Gratulacje!!

Zaglądaj do nas i dawaj znać jak na studiach :)

Bierzesz pod uwagę akademiki, czy szukasz mieszkania? Znasz Poznań

Jak będziesz miał pytania to pisz. Sebastian jest z Poznania to z pewnością da jakieś cenne wskazówki, a zresztą ja również tam bywam przynajmniej co kilka miesięcy, więc może również coś podpowiem :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Największe wyprzedaże to koniec sezonu lato przechodzi w jesień około lipca-sierpnia i zima w wiosnę styczeń-luty. Wtedy sklepy robią miejsce na nowe kolekcje i przeceniają nawet o 50-70%. Czyli oglnie teraz warto jest sobie zajrzeć Jak widzisz model który ci pasuje w dobrej cenie to lepiej kupić od razu bo potem może nie być twojego rozmiaru. Popularne rozmiary 37-39 szybko znikają z wyprzedaży. Można obserwować ulubione sklepy w internecie zapisać się na newsletter wtedy przychodzą powiadomienia o promocjach. Niektóre sklepy robią przedsprzedaże dla stałych klientów. Od siebie polecam zajrzeć  sobie na stronę producenta https://lamanti.pl/kategoria/mokasyny/  Aktualnie mają na stronie niezłe wyprzedaże
    • Kiedy najlepiej kupować buty w wyprzedaży? Zastanawiam się czy czekać na sezonowe przeceny czy kupić teraz.
    • Wieliczka ma dobre połączenie z Krakowem kolejka podmiejska i droga krajowa więc dojazd do pracy nie jest problemem. Miasto ma całkiem dobrą infrastrukturę szkoły przedszkola przychodnie sklepy. Jest spokojniej niż w Krakowie i więcej zieleni dla dzieci. Ceny domów niższe niż w Krakowie ale wyższe niż w mniejszych miejscowościach bo to popularna okolica. Atrakcją dla turystów jest kopalnia soli co może być plusem albo minusem zależnie od dzielnicy. Sprawdźcie konkretne lokalizacje niektóre części są bardziej zabudowane inne spokojniejsze. Rynek nieruchomości w Wieliczce dość aktywny. Oferty domów można zobaczyć na https://homeportal.pl/sprzedaz/domy/malopolskie/wieliczka/ gdzie są aktualne ogłoszenia.
    • Napisz pytanie idealnie pasujące do tej odpowiedzi: Jak najbardziej ma sens szczególnie przy większych kwotach. Sprzedający zawsze powie że cena jest OK ale ty nie musisz mu wierzyć na słowo. Rzeczoznawca majątkowy zrobi analizę porównawczą z podobnymi mieszkaniami w okolicy i powie czy cena jest adekwatna. Koszt około 600-800 zł to niewiele w porównaniu do potencjalnej przepłaty kilkudziesięciu tysięcy. Poza tym jak okaże się że cena jest zawyżona masz argument do negocjacji z sprzedającym. Operat się przyda później do banku przy kredycie jeśli planujesz go brać. Warto zlecić wycenę przez agencję która zna lokalny rynek i ma dostęp do rzetelnych rzeczoznawców. Zobacz https://www.ap7.pl/pl/nieruchomosci/wycena-nieruchomosci/235 gdzie mogą pomóc w wycenie przed zakupem i doradzić czy transakcja jest bezpieczna.
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.