Naczelny Filozof Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Witam. Gdzie wybrać Podyplomówki z zarządzania? AGH, UJ czy UEK? Dzienne 1st. I pozwolę sobie zadać pytanie, czy po 3 latach mogę iść na Podyplomówki z zarządzania 2st na inną uczelnię? Chodzi mi aby zrobić sobie specjalizacje, której nie ma na agh np. Chciałbym otworzyć własną działalność (gastronomia) bo jestem po technikum w profilu kucharz i zastanawiam się która uczelnia lepiej przygotuje mnie do prowadzenia biznesu. Na UJ jest profil Podyplomówki z zarządzania firmą, ale słyszałem, że na agh lepiej można nauczyć się takiego strikte myślenia samodzielnego, no i dyplom AGH chyba jest cenniejszy aniżeli UJ. PS. idę na te studia po wiedzę, nie po papierek . No i jeżeli nie pójdzie mi biznes, to też będzie się liczyło to, abym znalazł gdzieś pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madbluffer Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Jesteś kucharzem stary, nie baw się ze studiami tylko wyjazd do Gdańska, Poznania, Wrocka czy Wawy, przyjmij się do pracy, nabierz doświadczenia i otwórz coś własnego. Po co kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Żąsek Opublikowano 11 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 wybierz agh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naczelny Filozof Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Chcę studiować . Chcę mieć pojęcie o rynku, podstawach przedsiębiorczości etc. Chcę się znać na rzeczy. Nie lubię gotować, aczkolwiek podoba mi się ta branża i uważam, że studia pomogą mi w dofinansowaniach itp. Poza tym, jeżeli to nie wypali to mam wykształcenie wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naczelny Filozof Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Zarzuci ktoś jeszcze poradą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madbluffer Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Co Ci można napisać Ani na zarządzaniu ani na wszelakiej maści marketingu czy PR, a już na pewno na kursach NLP nie nauczysz się niczego przydatnego jeśli chodzi o własny biznes. To są studia dla naiwnych lub zainteresowanych tworzeniem własnych płatnych poradników na necie Za nim Ty lub ktoś inny rzuci się do obrony tychże kierunków niech powie o jakimkolwiek poważnym inwestorze w Polsce, które ukończył takie studia i wspomina, że cokolwiek pożytecznego z nich wyniósł. Obecnie pracuje w banku gdzie nikt takich studiów nie skończył, podobnie było podczas mojej pracy w hotelu czy w Makro, nie no przyznaję, że w Call Center trafiłem na kilku absolwentów, ale ich kierownikiem był dobrze przeze mnie wspominany magister rolnictwa z UP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Radziłbym Ci poszukać studiów związanych z hotelarstwem, gastronomią, sportem... http://www.studia.net/hotelarstwo-turystyka-sport w tej branży sporo się dzieje i będzie działo w najbliższych latach a praktyka związana z kucharzeniem tylko Ci ułatwi start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naczelny Filozof Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Dostałem się na UEK i na AGH. Teraz mam dylemat, aczkolwiek większość poleca AGH, to jednak Ekonomiczny przekonuje mnie tym, że specjalizacja jaką można tam wybrać, to "Podyplomówki z zarządzania firmą", czego na AGH brak. Według mnie Podyplomówki z zarządzania to ciekawy kierunek bo łączy w sobie wiele elementów z różnych dziedzin, a przypominam, że idę tam po wiedzę, nie po papierek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 a na AGH jakie masz specjalności? Chociaz nie wiem czy wiesz, że specjalnośc wybiera się dopiero na II roku i czasami może się tak zdarzyć, że dana specjalność nie będzie uruchomiona, ze względu na małą liczbę osób. Oczywiście tak być nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jedź koniecznie na obie uczelnie, teraz może być problem żeby kogoś złapać ze studentów, ale jeśli nie teraz to we wrześniu. Pogadaj z ludźmi twarzą w twarz, będziesz wiedzieć jak sie studiuje i tu i tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naczelny Filozof Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Hmm, a gdyby tak zagadać do kogoś na fejsie? Specjalizacje AGH : Podyplomówki z zarządzania finansami. studia z zarządzania kadrami. Podyplomówki z marketingu. UEK : 1. Controlling i Podyplomówki z zarządzania finansami przedsiębiorstw 2. Podyplomówki z marketingu międzynarodowy 3. Funkcjonowanie i rozwój przedsiębiorstw 4. Rachunkowość 5. Podyplomówki z zarządzania firmą 6. Podyplomówki z zarządzania sprzedażą w produkcji i handlu 7. Podyplomówki z zarządzania turystyką i hotelarstwem 8. Podyplomówki z zarządzania zasobami ludzkimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Oczywiście, że możesz spróbować zagadać do kogoś na FB Jeżeli najbardziej Ci zalezy na umiejętnościach związanych z zarządzaniem firmą to zdecyduj się na UEK, bo oni Ci to proponują, a mam wrażenie, że to sprawa priorytetowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Szedłbym na Twoim miejscu za dotychczasowymi doświadczeniami w gastronomii więc Zarządzanie turystyką i hotelarstwem na UEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...