Kostka Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Witam! Mam kilka niewiadomych, przez które nie śpię po nocach; wyrzucić to tutaj z siebie i uzyskać jakieś info to ostatnie, co mi przychodzi do głowy, ale do rzeczy Nie orientuje się ktoś, czy ciężko się dostać na matematykę na UJ? Czy wrota szanownego uniwersytetu są aż zapchane od tłumu kandydatów? Czy na matmie na UJ są tylko same 'wybitne' osoby, sami olimpijczycy? Kto ma szansę się tam dostać, ile mniej więcej trzeba mieć procent z matmy rozsz.? (bo zdaje się tylko ona się liczy przy rekrutacji..) Pytam, bo mówiąc szczerze boję się, że nie mam szans się tam dostać, a jest to mój wymarzony kierunek i wymarzone miejsce do studiowania.. Jeśli nie zepsuję sobie wyniku 'głupimi' błędami, to liczę na niewielkie odchylenie od setki. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 A kiedy piszesz maturę, czy może jesteś już po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Właśnie, kiedy piszesz mature? Bo z treści wynika, że masz ją jeszcze przed sobą. Póki co poczytaj sobie o progach na UJ http://www.rekrutacja.uj.edu.pl/studia-i-stopnia/limity-i-progi Z wynikiem blisko 100% z rozszerzonej matematyki z pewnością masz szanse się dostać na UJ. 11 lipca mają być tegoroczne wyniki, więc warto sobie sprawdzić z jakimi wynikami osoby zostały przyjęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostka Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Maturę będę pisać teraz w maju (tak myślałam, że padnie to pytanie ). Pytam już teraz, bo chcę wiedzieć, czy tak na prawdę mam szansę znaleźć się w gronie tamtejszych studentów. O tym, że jutro będą wyniki nie wiedziałam, tak więc dziękuję pani za informację Tylko zdaje się, że będą one podane jedynie osobom biorącym udział w rekrutacji.. Pozostaje mi chyba życie w tej niewiedzy i solidne przygotowania do egzaminu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Niestety progi punktowe co roku mogą się zmieniać i w jednym roku mogą być wyższe, a innym niższe. To wszystko zależy od ilości kandydatów i od tego z jakimi wynikami pojawią się kandydaci w danym roku. Myślę, że póki co powinnaś się skupić na solidnej nauce matmy i w przyszłym roku zdac ją jak najlepiej się da. Wygląda na to, że jesteś ambitna i z pewnością sobie poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Myślę, że warto mieć Plan B - w razie gdybyś nie dostał się na wymarzoną uczelnię. Z jakiego miasta jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostka Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Jestem z Jaworzna, właśnie jeśli nie uda się tam, to celuję w uś, jak słyszałam to na uś raczej nie będzie problemów z dostaniem się.. Bo co do matematyki, to radzę sobie bardzo dobrze, nie mam problemów i jedyne co mi może obniżyć wynik maturalny, to jakieś drobne błędy rachunkowe.. (oby nie było ich dużo). Ciekawi mnie bardzo, z jaką ilością punktów w tym roku osoby się dostawały na matmę na UJ, ciekawość mnie wręcz zżera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Jestem z Jaworzna, właśnie jeśli nie uda się tam, to celuję w uś, jak słyszałam to na uś raczej nie będzie problemów z dostaniem się.. Bo co do matematyki, to radzę sobie bardzo dobrze, nie mam problemów i jedyne co mi może obniżyć wynik maturalny, to jakieś drobne błędy rachunkowe.. (oby nie było ich dużo). Ciekawi mnie bardzo, z jaką ilością punktów w tym roku osoby się dostawały na matmę na UJ, ciekawość mnie wręcz zżera. Jak się dowiem to dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jeśli jesteś dobry z matematyki, to UJ będzie genialnym rozwiązaniem. Chociaż dobrze mieć Plan B i rozejrzeć się na innych uczelniach silnych z matematyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...