adriana05 Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Witam, mam mały problem i liczę na Wasze rady. Otóż skończyłam studia ratownictwa medycznego licencjackie i nie wiem za bardzo co dalej. Nie chciałabym kończyć edukacji na licencjacie, więc zastanawiam się nad kontynuacją nauki. Generalnie są 3 wyjścia: mgr ze zdrowia publicznego albo bezpieczeństwa wewnętrznego i tu moje pytanie czy w ogóle te studia dadzą mi coś więcej niż tylko tytuł mgr? W sensie pomogą znaleźć pracę? Zastanawiam się też nad zmianą kierunku na logistykę. Czy ten kierunek to dobry wybór? Czytałam gdzieś, że kierunek logistyka też jest potrzebna np w organizacjach logistycznych akcji ratowniczych czy ogólnie w ratownictwie. Mogłabym szukać takiej drogi mając rat.medyczne, logistykę i np ew zrobić jeszcze podyplomowe z studia z zarządzania kryzysowego, czy to już raczej abstrakcja? Wiadomo wszem i wobec że jako kobieta- ratownik mam nikłe szanse na zatrudnienie a już na pewno na adekwatne do wykonywanej pracy zarobki, dlatego po prostu zastanawiam się co dalej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Po zdrowiu publicznym możesz celowac w prace w pogotowiu z mozliwością awansu na funkcje administracyjne. Po logistyce pewnie tak jak napisalaś. Z karetkami problem moze być, bo w niektorych miastach nie chca kobiet na karetki (wiadomo, duzo noszenia, więc wolą dużych facetow), ale na sorach jest sporo ratowniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Rozumiem, że studia chcesz zacząć już teraz. Interesują Cię dzienne czy zaoczne? Czy chcesz już teraz zacząć pracę, a może już gdzieś pracujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriana05 Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Rozumiem, że studia chcesz zacząć już teraz. Interesują Cię dzienne czy zaoczne? Czy chcesz już teraz zacząć pracę, a może już gdzieś pracujesz? interesują mnie zaoczne a w międzyczasie znaleźć jakiś chociaż staż w ratownictwie lub, jeżeli się nie uda znaleźć pracę gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 A jaką uczelnie skończyłaś? W jakim mieście mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulozik Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 A jaką uczelnie skończyłaś? W jakim mieście mieszkasz? Uniwersytet Rzeszowski a mieszkam pod Rzeszowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Rzeszów to nie jest takie małe miasto, więc mam nadzieje, że uda Ci się znaleźc pracę albo staż. Sprawdź propozycje Studenckiego/Uczelnianego Biura Karier, albo będzie się nazywac jakoś podobnie. Tam możesz znaleźć pomoc w zakresie pracy i staży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jeśli zdecydujesz się na logistykę tutaj masz więcej informacji o kierunku i uczelniach ją prowadzących w całym kraju, http://www.studia.net/logistyka W Rzeszowie prowadzą ją jedna uczelnia publiczna Politechnika Rzeszowska i jedna niepubliczna - Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...