natalia930513 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Witam, moja sprawa jest chyba zawiła więc postaram się ją skrócić do minimum. Jestem studentką wydziału zamiejscowego KUL'u. W zeszłym roku akademickim wystąpiła sytuacja która zmusiła mnie do przeprowadzki do Uczelnie we Wrocławiu i studiowania tam. Studiuję prawo obecnie na 3 roku. Złożyłam wniosek o przeniesienie (średnia 4,3) na UWr i zapasowo na program MOST też na UWr. Niestety nie pozwolono mi na przeniesienie i studiowałam na UWr w ramach programu MOST z zamiarem osiągnięcia średniej która w 100% kwalifikuje do przeniesienia, czyli 4,5. Prawie udało mi się to, zdałam niemal wszystko ale jeden z ostatnich egzaminów się nie powiódł i nie zdałam go. Poprawka jest 7 września. Wnioski do UWr trzeba składać do 15 lipca. I w zwiazku z tym mam kilka pytań. 1. Czy istnieje cień szans, że zostanie mi wydłużony termin składania wniosku o przeniesienie? 2. Czy widzicie jakiś sposób aby przenieść się do Uczelnie we Wrocławiu na prawo na UWr? 3. Czy jest możliwe studiowanie tego samego kierunku zaocznie i dziennie? Pytam, ponieważ myślałam żeby przenieść się do Łodzi na uniwersytet (przyjmuja wnioski w każdym czacie), złożyć wniosek o program MOST na semestr letni do UWr i przenieśc się na zaoczne prawo na UWr. Wtedy po zakończeniu 4 roku byłyby 2 wyjścia: pierwsze - z zaocznych ze średnią powyżej 4,2 można przekawalifikować się na dzienne za zgodą dziekana a jeśli to nie wyszłoby to drugie- złożenie wniosku w normalnym trybie po zaliczeniu roku w łodzi. POMOCY :(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Moim zdaniem powinnaś jak najszybciej umówić się na rozmowę do Dziekana i powiedzieć jaka jest sytuacja i co w związku z tym możesz zrobić. Decyzję o wydłużeniu terminu przeniesienia może podjąć właśnie Dziekan. Ad.3. Niestety nie słyszałam o takiej sytuacji, żeby ktoś studiował ten sam kierunek i dziennie i zaocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Widzę że masz ten temat już bardzo dobrze opracowany:) Trzymaj się wyznaczonej drogi. Wniosek oczywiście złóż, bo zawsze warto próbować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 I co byłaś u Dziekana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Podesłałem temat do znajomych w Biurze Rektora UWr, może coś poradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 I jak tam Twoja sprawa, udało Ci się coś zdziałać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jest odpowiedź - only Dziekan wysłałem też zapytanie do niego, może coś sensownego odpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...