MaTeJ Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Witam, jestem jeszcze na 4 roku (ostatni semestr - st. niestacjonarne) studiów na AGH - kierunek Automatyka i Robotyka (WIMiR). w zasadzie mam tzw. małe absolutorium (wszystko zdane poza pracą inżynierską, obrona raczej wrzesień). I teraz tak, pracuję w górnictwie podziemnym po linii mechanicznej, i jeżeli miałbym iść na magisterke to tylko i wyłącznie coś związanego z górnictwem ale po linii mechanicznej (po AiR na WIMIR mogę mieć zatwierdzenia na dozór niższy po linii mechanicznej). niestety na AGH nie znalazłem nic takiego (poza stricte Górnictwo i Geologia - chyba że się jakoś wybiera specjalność potem - ale wątpię żeby był wielki wybór ze względu na studia niestacjonarne). Jedyne co znalazłem to "Maszyny i urządzenia górnictwa podziemnego" również na WIMIR, tylko że to są studia podyplomowe, a ja wolałbym magisterke. Więc jeśli ktoś wie gdzie na jakiej uczelni (w grę wchodzi małopolska + śląsk - im bliżej małopolski tym lepiej) znajduję się kierunek górnictwa podziemnego ze specjalnością mechaniczną (studia II stopnia - magisterskie) to prosiłbym o kontakt. Albo poradę jak to ugryźć wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Tutaj znajdziesz wszystkie uczelnie i wydziały, które prowadzą kierunek związany z górnictwem: http://www.studia.net/gornictwo-i-geologia Na wszystkich wydziałach jest prowadzony kierunkek Geologia i Górnictwo, musisz dokładnie sprawdzić specjalności na studiach II stopnia. Np. na Politechnice Śląskiej na Wydziale GiG wygląda to natepująco: Specjalności na kierunku Górnictwo i Geologia: Elektrotechnika i automatyka w górnictwie Budownictwo podziemne i ochrona powierzchni Eksploatacja złóż i zagospodarowanie odpadów zostań geodetą górnicza Geologia górnicza i poszukiwawcza Maszyny górnicze, budowlane i drogowe Maszyny i urządzenia górnicze i wiertnicze Przeróbka kopalin stałych i Podyplomówki z marketingu Podyplomówki z zarządzania menedżerskie w górnictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Na AGH na Wydziale GiG masz studia II stopnia (magisterskie) o specjalnościach: Górnictwo podziemne Górnictwo odkrywkowe Geomechanika górnicza i budownictwo podziemne Przeróbka surowców mineralnych a na AGH na Wydziale WNiG Górnictwo i Geologia jest w specjalnościach: Wiertnictwo i geoinżynieria Eksploatacja złóż surowców płynnych Zagospodarowanie i ochrona wód Ochrona środowiska w gospodarce Gazownictwo Ziemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeJ Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Jedynie właśnie PŚ coś tam ma związanego z mechaniką (np. Maszyny i urządzenia górnicze i wiertnicze) bo na AGH to nic stricte związanego z mechaniką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgadza się, na PŚ masz nawet dwie specjalności: Maszyny górnicze, budowlane i drogowe Maszyny i urządzenia górnicze i wiertnicze Bierzesz po uwagę Politechnikę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeJ Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 W zasadzie jedyny wybór to chyba PŚ. na AGH nic interesującego, na PK też nie, a dalej nie mam zamiaru się pchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Poza tym Politechnika Śląska to bardzo dobra uczelnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 A może warto magisterskie w zupełnie innym kierunku, np. Podyplomówki z zarządzania i inżynieria produkcji? albo kierunek logistyka? albo rachunkowość i finanse? w ten sposób poszerzysz swoje kompetencje... jaki kierunek rozwoju najbardziej Ci odpowiada? po co chcesz iść na studia magisterskie? zobacz materiał video o wybieraniu studiów magisterskich http://studia.tv/warto-wybrac-studia-magisterskie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...