Kankuro Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Witam. Ukończyłem technikum na kierunku mechatronika. Mam pytanie do wszystkich którzy chodzili lub znają kogoś z Politechniki Śląskiej w Gliwicach, którzy mieli coś wspólnego z kierunkiem Makrokierunek (automatyka i robotyka, elektronika i telekomunikacja, teleinformatyka w języku angielskim, a znam go na zaawansowanym poziomie). Jestem szczególnie zainteresowany tym kierunkiem z powodu języka angielskiego, bo planuję pracować w kraju anglojęzycznym. Stąd moje pytania: Czy makrokierunek nie jest zbyt ogólny, czy to plus że jest taki obszerny? Czy wymagają dokładną znajomość wszystkiego czego nauczyłem się na mechatronice oraz podstaw np. fizyki - po angielsku, czy powoli nas w to wprowadzą? Oraz czy w przeciwnym wypadku lepiej iść na zwykły kierunek "Automatyka i Robotyka"? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Makrokierunek to taki dziwny twór zastępujący studiowanie kilku kierunków naraz. Moim zdaniem średnie rozwiązanie. Lepiej juz zrobic automatykę i robotyke i do tego np. Filologie angielska jesli chce się pracować zagranicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Z tego co się orientuję to chyba jest prowadzony makrokierunek TECHNOLOGIA I INŻYNIERIA CHEMICZNA w języku angielskim oraz INFORMATYKA STOSOWANA Z KOMPUTEROWĄ NAUKĄ O MATERIAŁACH. Zerknij sobie na Politechnikę Śląską http://www.studia.net/uczelnie-studia/6214-politechnika-slaska-w-gliwicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 A masz szansę dostać się na Politechnikę Sląską? To naprawdę dobra uczelnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kankuro Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Raczej o dostanie się nie powinno być problemu, wymagają matematykę podstawową i dodatkowy (u mnie matematyka rozszerzona). Powinienem mieć 100% i ~80%. Do pani Agnieszki: www.polsl.pl/Wydzialy/RAu/Strony/makrokierunek.aspx o ten kierunek mi chodzi Ma ktoś więcej opinii o nim? Raczej studiowanie dodatkowo filologii angielskiej odpada :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 To nie chodzi o filologię angielską dodatkowo ale o wykłady i ćwiczenia w języku angielskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Raczej o dostanie się nie powinno być problemu, wymagają matematykę podstawową i dodatkowy (u mnie matematyka rozszerzona). Powinienem mieć 100% i ~80%. Do pani Agnieszki: www.polsl.pl/Wydzialy/RAu/Strony/makrokierunek.aspx o ten kierunek mi chodzi Ma ktoś więcej opinii o nim? Raczej studiowanie dodatkowo filologii angielskiej odpada :/ Mogę tylko powiedzieć, że bardzo dobry wydział i z pewnością polecam. Sam kierunek wydaje się bardzo ciekawy i ja chyba bym się nie zastanawiała tylko składała dokumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...