Skocz do zawartości
januszmaj

Gdzie Informatyka z taką Maturą?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, chciałbym studiować informatykę, jestem ze Szczecina.
Matma- 92%
Angielski - 95-100%
Polski- około 70%
studiuj matmę R- około 30%

Skończyłem technikum, więc matematyki rozszerzonej nigdy nie miałem, tylko przez tydzień sobie liznąłem coś, dlatego taki wynik. Gdybym skończył jakiś mat-fiz bez problemu osiągnąłbym znacznie lepszy wynik, zawsze lubiłem matematykę, dlatego też utrzymanie się na takim kierunku nie będzie dla mnie problemem.

Moglibyście mi mniej więcej napisać, gdzie mam chociaż nadzieję się dostać? Nie chciałbym marnować wpisowych na kierunki na które nie dostane się w 100%.
ZUT  w Szczecinie - ostateczność, jeśli nigdzie mnie nie przyjmą, prawdopodobnie dostanę się tam w 100%
W poznan.studia.net są 3 wydziały, sądzę, że chociaż na jeden mam szansę się dostać.
Ewentualnie jeszcze Wrocław, znalazłem jeden wydział.

Z dużych ciekawych miast to jeszcze Warszawa i Kraków, ale tam chyba nie mam czego szukać z taką maturą na takim kierunku, pewnie się nie dostanę, czyż nie?
Szkoda mi trochę pieniędzy na wpisowe, wszędzie prawie po 100zł, a do bogatych osób nie należę.

Czym się różni studiowanie studia.net/informatyka na politechnice a na uniwersytecie? Jest jakaś znacząca różnica?

Czy jest gdzieś jakiś spis wydziałów gdzie mogę studiować Informatykę? Ciężko znaleźć wszystko w google

Wybierasz same duży miaste a kierunek informatyka jest oblegany i masz dość slaby wynik z rozszerzonej matmy dlatego bedzie ciężko ale masz szanse. Musisz jednak zlozyc papiery na kilka uczelni.

INFORMATYKA na polibudzie od uniwerku różni sie tytułem jaki dostajesz. Na polibudzie to inżynier na uniwerku licencjat. Na polibudzie jest bardziej podejscie praktyczne.

Na Zut powinieneś sie dostać gorzej z UAM czy PP.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Czy studiowanie Inżynierii studia z zarządzania zaocznie przez osobę 35+ lat ma sens i czy daje to łatwe wejście do zawodu a przynajmniej łatwiejsze niż większość kierunków i jak po tym jest kasa?? Podobno to wszechstronny kierunek i można po nim iść w analitykę biznesowa lub Podyplomówki z zarządzania projektami ale też są inne ścieżki plus kierunki około-zawodowe więc wachlarz jest szeroki.    Na PW przyjmują z maturą bez konkursu świadectw więc matematyka nie jest wymagana na maturze   Co o tym myślicie czy w tym wieku warto jeszcze robić te studia ?
    • Nie potrzebujesz zgody pracowników ale musisz ich poinformować. Wywieś tabliczki że teren monitorowany i napisz w regulaminie pracy. Nie możesz nagrywać wszędzie szatnie toalety pokoje socjalne to zakazane. Nagrywać można miejsca gdzie jest uzasadniony interes pracodawcy bezpieczeństwo ochrona mienia. Dane z monitoringu to dane osobowe więc obowiązuje RODO trzeba mieć podstawę prawną do przetwarzania. Najlepiej skonsultować z prawnikiem albo administratorem danych żeby nie narazić się na karę. Jest dużo przepisów związanych z tym więcej info można znaleźć na https://eprzedsiebiorca.com.pl/2025/12/19/monitoring-cctv-w-firmie-poradnik-dla-biznesu/ gdzie wyjaśniają kwestie prawne. 
    • Czy monitoring w firmie wymaga zgody pracowników czy wystarczy poinformować? I czy można nagrywać wszędzie?
    • Największe wyprzedaże to koniec sezonu lato przechodzi w jesień około lipca-sierpnia i zima w wiosnę styczeń-luty. Wtedy sklepy robią miejsce na nowe kolekcje i przeceniają nawet o 50-70%. Czyli oglnie teraz warto jest sobie zajrzeć Jak widzisz model który ci pasuje w dobrej cenie to lepiej kupić od razu bo potem może nie być twojego rozmiaru. Popularne rozmiary 37-39 szybko znikają z wyprzedaży. Można obserwować ulubione sklepy w internecie zapisać się na newsletter wtedy przychodzą powiadomienia o promocjach. Niektóre sklepy robią przedsprzedaże dla stałych klientów. Od siebie polecam zajrzeć  sobie na stronę producenta https://lamanti.pl/kategoria/mokasyny/  Aktualnie mają na stronie niezłe wyprzedaże
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.