domi132 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Witam. Chciałbym się dowiedzieć co jest bardziej warte studiowania na politechnice Studia na kierunku chemia, Inżynieria Chemiczna czy Technologia Chemiczna? Z tego co słyszałem na tych dwóch ostatnich jest mało chemii a więcej o przemyśle itp.Również chciałbym się dowiedzieć lepiej studiować na Wat-cie (wojskowej akademii technicznej (lecz cywilnie)) Chemię czy lepiej iść na Polibudę Warszawską czy Wrocławską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Moim zdaniem lepiej wybrać polibudę, chociaż WAT to też bardzo dobra uczelnia. Odnośnie Twojego zapytania o kierunki to moim zdaniem najlepiej studiować technologię chemiczną lub inżynierię chemiczną, właśnie dlatego, że jest to kierunek najbardziej powiązany z przemysłem. Ten kierunek to sama Studia na kierunku chemia, więc nie wiem dlaczego słyszalaś inaczej. Studia na kierunku chemia + wdrażanie chemii do przemysłu i technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domi132 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 A lepiej PW czy PWR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 PW ma wyższy poziom ja jednam wolałbym mieszkać we Wrocławiu. Tak naprawdę obie uczelnie mają świetny poziom i wybór tych uczelni to kwestia preferencji nie samych uczelni ale właśnie miejsca zamieszkania. ja bym wybrał Wrocław bo to piękne studenckie miasto, która bardzo szybko się rozwija i ma atuty ogromne miasta pod względem gospodarczym, które łączy z zaletami średniej wielkości miasta, które jest dobrze skomunikowane i dobrze się w nim żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ja też wolałabym Wrocław, biorąc pod uwage miasto Tyle, że ja jeszcze pewnie bym rozważała Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Wrocław jest silny pod względem chemii. Masz dwa wydziały, które mocno rywalizują o kandydatów na kierunki chemiczne. Rozwijają współprace z pracodawcami. Kreują ciekawe kierunki i specjalności. Wydział Chemiczny na Politechnice Wrocławskiej - jak to PWr, znana marka, mocno praktyczny profil http://www.studia.net/uczelnie-studia/6075-politechnika-wroclawska-wydzial-chemiczny Wydział Chemii na Uniwersytecie Wrocławskim - wbrew pozorom mniej akademicki niż sporo wydziałów na uniwersytetach, ma dwa nowe kierunki studiów i kilkanaście specjalności praktycznych http://www.studia.net/uczelnie-studia/6092-uniwersytet-wroclawski-wydzial-chemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...