Kcid Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Cześćm jako że niedawno wróciłem z zagranicy, i nigdy nie studiowałem w polsce chciałbym zapytać żeby ktoś mi wyjaśnił o co chodzi gdy ktoś mówi "idę po wpis do indeksu". Czy to jest taz że zdje się jakis egzamin i ocena z tego egzaminu wyświetla się w iinternecie a potem trzeba pójść po wpis ale co tam się wpisuje? Może ktoś dokładnie to objaśnić, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Cześć, To bardzo proste. Po dostaniu się na studia otrzymujesz indeks, do którego są wpisywane wszystkie oceny. Są one również wpisywane w internecie. Po każdym egzaminie czy zaliczeniu przedmiotu idziesz do prowadzącego i on wpisuje przedmiot i ocenę. Również jeśli zaliczenie przedmiotu nie było na ocenę a np. na obecność tak się czasami zdarza. Później Panie z Dziekanatu zaliczają Ci semestr i zliczają zdobyte punkty. W tej chwili coraz częściej odchodzi się od papierowej formy indeksu na rzecz samego wpisywanie ocen w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Nasz uniwerek odszedl od papierowych indeksow chyba w 2009 roku, ale jak byly, to wszystko poza ocena uzupelnialo sie samemu, co potrafilo przy czepialskim dziekanacie sprawic problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Indeks to bardzo ważny dokument na uczelniach w Polsce, wpisuje się do niego oceny i zaliczenia, oczywiście robi to wykładowca nie ty:) Wzór poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Coraz częściej jest to wpis wirtualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Indeks to indeks, zostaje na pamiątkę na całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Ee ja mialam rok, potem wycofali, a ja gdzies zgubilam ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...