Mariaa Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Jestem po maturze i nie mogę się zdecydować co wybrać. Pomóżcie ! Zastanawiam się nad sinologią, lingwistyką stosowaną, lingwistyką dla biznesu, administracją, dziennikarstwem sportowym i terapią zajęciową na AWFie. Czy może mi ktoś coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Ale co mamy Ci doradzić jak nic o Tobie nie wiemy, moim zdaniem z kierunków wymienionych przez Ciebie to najbardziej przyszłościowa jest sinologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 A dlaczego wybrałaś akurat takie kierunki, czym się kierowałaś? Może znajdziesz odpowiedź co jest dla Ciebie najważniejsze i najbliższe sercu. Wszystkie te kierunki sa bardzo ciekawe. Chociaż też obstawiałabym sinologię albo dziennikarstwo sportowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dosyć szeroka paleta zainteresowań. Co tak naprawdę Cię jara, co byś chciała robić w życiu za kilka-kilkanaście lat? Jaki charakter pracy Cię interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Aby doradzić trzeba coś więcej wiedzieć o Tobie:) Jakie masz zainteresowania, co pisałaś na maturze, jak Ci poszła itp. Podałaś tak szeroką gamę kierunków, że ciężko choć oględnie coś napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariaa Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Pisałam rozszerzony angielski, niemiecki i polski. Ogólnie matura poszła mi dobrze i nie powinnam mieć raczej problemów by się dostać, ale właśnie nie wiem na co się rejestrować a na wszystko to szkoda kasy na opłaty rekrutacyjne ;( jeśli chodzi o moje zainteresowania to uwielbiam podróżować,biegać,uczyć się języków obcych i testować kosmetyki natomiast jeśli chodzi o moją wymarzoną pracę to chciałabym mieć ciągły kontakt z ludźmi, nie siedzieć ciągle przed komputerem, wyjeżdżać na zagraniczne delegacje i pracować w międzynarodowym teamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Jeśli lubisz uczyć się języków obcych to zdecydowanie idz na filologię, jeśli uda Ci się dostać to najlepiej na tą sinologię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zazdroszczę łatwości uczenia się języków, ja zawsze miałam z tym problem, ale tak jak pisze Łukasz, skoro to lubisz to warto iść na filologię, a sinologia to chyba najlepszy wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Myślę, że wybór sinologii albo "nietypowych" filologii to niezły wybór. można pomyśleć też np o filologii arabskiej albo o hindi. to myślę że za 15-20 lat umiejętność dogadywania się z Arabami lub Indusami będzie skarbem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...