mictra1995 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Cześć który wydział polecacie do studiowania TCh WiMiC czy WEiP ? Na WEiP czytałem że są specjalności dosyć rzadkie i nie ma ich na innych politechnikach ale nie wiem czy jest na nie zapotrzebowanie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Bardziej bym polecał na WiMIC jednak oba są bardzo ciekawe i będą się od siebie różniły niuansami. Co więcej nigdy nie patrz na specjalności, ponieważ one nawet mogą nie być utworzone a pracodawcy nigdy też na to nie zwracaja uwagi. Lepiej już zrobić dobre studia podyplomowe po studiach z konkretnej dziedziny niż robić sobie z niej specjalność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Oba Wydziały są bardzo dobre i naprawdę trudno by mi było zdecydować, który z nich jest lepszy. Tu jest szerzej opisana TCH na WIMIC http://www.kierunki.net/lupa/4288-technologia-chemiczna-na-wydziale-inzynierii-materialowej-i-ceramiki-agh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mictra1995 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 AGH niedawno przeprowadziła badania losów absolwentów (link poniżej) diagram na 6 stronie mówi o tym że WIMiC jest najgorszy jeżeli chodzi o osoby pracujące 63 %, więc trochę mnie zniechęca żeby tam iść na TCh lepiej w tym zestawieniu wypada WEiP większość znajomych polecało mi właśnie WIMiC ale wypada słabo na tle innych ;/ Co o tym myślicie? http://www.ck.agh.edu.pl/uploads/images/pdf/Prezentacja%20BLA2014.media.1%20czerwiec%202015.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Mysle ze są to pierwsze badania losów absolwentów to raz. Dwa ze wszystko zalezy od Ciebie. Jesli przebimbasz 5 lat studiów nic poza studiami nie robiąc to pracy bedziesz szukac dlugo. Jesli bedziesz pracować juz na studiach to po studiach nie bedzie problemu z zatrudnieniem. Ludzie śmieją sie ze pracodawcy szukają ludzi młodych z doświadczeniem ale można to osiągnąć pracując juz na studiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zresztą do doświadczenia pracodawcy zaliczają również działalność w samorządze, kołach naukowych i innych organizacjach studenckich. Udział w szkoleniach, konferencjach czy działaniach na rzecz uczelni i wydziału tez jest brany pod uwagę. Warto nawet zbierać referencje w czasie studiów. Wszyscy których znak, którzy tak postepowani nie mieli problemu ze znalezieniem pracy. To wszystko zalezy od Ciebie ja będą wyglądały najbliższe lata studiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...