aliszia Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Bardzo lubię chemię, więc chciałam studiować coś z nią związanego. Pomyślałam o technologii chemicznej, ale problem w tym, że nie jestem najlepsza z fizyki i w liceum nie miałam rozszerzonej matematyki. Nie wiem czy poradzę sobie na tym kierunku, jak wyglądają dokładniej te studia jeśli chodzi o matematykę i fizykę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Poradzisz sobie na technologii chemicznej z podstawami z fizyki.Swoja droga bardzo dobry wybór.O technologii chemicznej poczytasz więcej nawww.studia.net/technologia-chemiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariol Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Polecam wpierw sprawdzić czy blisko Twojego zamieszkania jest zapotrzebowanie na chemików, bo moja bratowa jest po technologii chemicznej i niestety nie pracuje w zawodzie bo nie było pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aliszia Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Polecam wpierw sprawdzić czy blisko Twojego zamieszkania jest zapotrzebowanie na chemików, bo moja bratowa jest po technologii chemicznej i niestety nie pracuje w zawodzie bo nie było pracy Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zapotrzebowanie na chemików jest i to spore trzeba tylko dobrze poszukać. Nikt nie twierdzi ze znajdzie się pracę od razu i to idealnie w tym w czym chce się pracować, ale praca jest dobrze płatna i można ją szybciej znaleźć niż w niektórych zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 A w jakim mieście chcesz studiować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Jeśli Cię interesuje Studia na kierunku chemia, to masz szczęście. Poza technologią chemiczną masz kilka, jeśli nie kilkanaście kierunków studiów z chemią w nazwie lub z dużym naciskiem w programie studiów. Myślę, że warto nie tylko myśleć o technologii chemicznej, ale pośledzić także programy innych studiów związanych z chemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aliszia Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 A w jakim mieście chcesz studiować? W Bydgoszczy albo w Gdańsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 No to i w Gdańsku i w Bydgoszczy masz silne wydziały chemiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Tak jak pisze Sebastian w Bydgoszy masz Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. J. i J. Śniadeckich w Bydgoszczy Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej, a w Gdańsku jest Politechnika Gdańska Wydział Chemiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aliszia Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dziękuję za odpowiedzi mam nadzieję, że dostanę się na którąś z tych uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...