pawlo3253 Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Witam! Nie dawno zdawałem maturę, jako rozszerzone przedmioty wybrałem biologie i angielski. Obecnie znowu rozmyślam nad ostatecznym wyborem kierunku. Początkowo chciałem iść na Odnawialne źródła energii i gospodarka odpadami komunalnymi ale boję się, że mogę nie dać rady (przeczytałem, że na tym kierunku jest dużo fizyki i matematyki, a ja nie do końca za nimi przepadam). Teraz myślę nad Ochroną środowiska, biotechnologią lub dietetyką. Jeżeli ktoś dany przedmiot studiuje, proszę bardzo o opinie (jakiego rodzaju zajęcia przeważają i czy z tymi maturalnymi przedmiotami, dam radę tam się dostać)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Z tych 3 kierunków to zdecydowanie biotechnologia. Daje bardzo szerokie możliwości dostosowania sie do rynku pracy za pomocą studiów podyplomowych. Ja bym na Twoim miejscu nie rezygnowal ze swoich marzeń tylko dlatego ze będzie trudno, ponieważ studia robi sie tylko 3 lata a potrzebne Ci sa na cale życie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Zawsze uważam, że trzeba iść za głosem serca i zainteresowaniami. Jeżeli Twoim pierwszym wyborem były Odnawialne źródła energii lub Gospodarka odpadami komunalnymi, to weź udział w rekrutacji na te kierunki. Są to przyszłościowe fajne studia. Sądzę, że nawet jak nie jesteś orłem z matematyki, to na tych kierunkach spokojnie dasz sobie radę z tym przedmiotem. Ciekawym jeszcze kierunkiem jest Biotechnologia, warto ją wziąć też pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Też uważam, że najlepsza byłaby biotechnologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo3253 Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Właśnie, z początków liceum dosyć mocno myślałem o biotechnologii ale jak zobaczyłem, że jest tam dużooo matmy odpuściłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Matematyka jest wszedzie na 1 roku, szczególnie na kierunkach przyrodniczych i technicznych, jest też statystyka ale są one do przejścia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo3253 Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 A jeżeli chodzi o Zdrowie Publiczne? Wie ktoś, coś na temat tego kierunku? Jak jest z tymi studiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 o Zdrowiu publicznym poczytasz tutaj, chociaż ja nie do końca polecam ten kierunek, to już lepiej zrobić pielęgniarstwo, bo to konkretny zawód www.studia.net/zdrowie-publiczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 A jakie ośrodki akademickie bierzesz pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Może Cię zainteresuje nowy kierunek studiów - Sztuka Ogrodowa prowadzony na Wydziale Biotechnologii i Ogrodnictwa Uniwersytetu Rolniczego im. H. Kołłątaja w Krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo3253 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie egzaminów wstępnych. Wybieram się na dietetykę na Uniwersytet Rzeszowski. W zakładce Harmonogram jest napisane, że egzaminy wstępne odbywają się 15 lipca. Dietetyka jest na Wydziale Medycznym. To znaczy, że ja też mam takie egzaminy napisać? Proszę o jakieś wytłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Egzamin wstępny o którym piszą jest dla osób ze starą maturą, czyli jak pisałeś teraz maturę to egzamin ten Cię nie dotyczy. W razie pytań i wątpliwości dzwoń do komisji rekrutacyjnej, tel 609 422 400 do 13.07. we wtorki, środy i czwartki w godz. 9-11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo3253 Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Dziękuje bardzo za pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Dostałeś się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...