Kfasek96 Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Witam mam takie pytanie, jak waszym zdaniem po którym kierunku jest większa szansa na pracowanie w swoim kierunku w przyszłości ? Dużo słyszałem o zdrowiu publicznym dobrego i złego ale nadal nie wiem czy jest to opłacalne aby studiować przez 5 lat żeby później nie pracować w swoim kierunku. Co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Zarówno zdrowie publiczne jak i dietetyka daje podobne możliwości rozwoju. Ja bym wybrał z tych dwóch dietetykę bo daje konkretniejsze umiejętności. Zawsze na studia licencjackie możesz wybrac dietetykę a na mgr zdrowie publiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kfasek96 Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 A to na mgr jak bym chciał robić ze zdrowia publicznego nie musze ukończyć licencjatu ze zdrowia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Nie, nie musisz. Musi to być kierunek z kierunków okołomedycznych. Spokojnie możesz iść na zdrowie publiczne po dietetyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Tak jak pisze Łukasz nie będziesz miał problemu po dietetyce żeby dostać się na mgr na zdrowie publiczne, poza tym ze zdrowia publicznego prowadzonye są również studia podyplomowe, więc jeszcze będziesz miał taką opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Dobrze, że patrzysz przyszłościowo i myślisz już o pracy w wyuczonym zawodzie. Jednakże bardzo często bywa tak, że uczymy się jednej rzeczy, a życie rzuca nas w zupełnie inne obszary. Dlatego moim zdaniem wyjdź od tego co Cię najbardziej interesuje. To zawsze dobry początek drogi zawodowej. Tym bardziej , że trudno przewidzieć jak za dwa, trzy lata będzie wyglądał rynek i które zawody będą najbardziej popularne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Dietetyka daje konkretne uprawnienia, których np. nie zapewnia "żywienie człowieka", to dostęp do zawodu przynajmniej póki co regulowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1992 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Z jednej strony można zaobserwować rosnący trend związany z dbaniem o własne zdrowie przez co ludzie coraz bardziej interesują się zdrowym żywieniem. Z drugiej jednak strony dietetyka, zdrowa dieta to jedno z czołowych haseł wyszukiwanych na większości portali medycznych. Dodatkowo sekcja dietetyka – oprócz powszechnego bólu głowy stanowi jeden z najgorętszych tematów. Przez to dietetycy mają mniej pracy – gro ludzi woli korzystać z bezpłatnych porad wyszukanych w Internecie. Na początku kariery wiele osób zaczyna swoją pracę w publicznych placówkach zdrowia. Niestety płace w publicznych placówkach zdrowia przypominają bardziej pensje dla salowych (około 1500 – 2000 złotych netto) niż wykształconych osób kończących studia. Ponadto co jest ważne... są ogromne korzyści finansowe z pracy za granicą! Otyłość to choroba cywilizacyjna i dotyczy ludzi na całym świecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Dietetycy bedą potrzebni bo niestety ale nasze społeczeństwo jest coraz grubsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...