eve1232 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Może któraś z Was poradziłaby mi, który kierunek lepiej wybrać. Bardzo interesuję się przestępstwami oraz skazanymi. Lubię z nimi rozmawiać i z własnego doświadczenia wiem, że oni ze mną też. Od kilku lat myślałam resocjalizacji. Szukając odpowiedniej dla siebie szkoły w woj. opolskim i dolnośląskim znalazłam, że w Nysie od tego roku wchodzi kierunek "Kryminologia i kryminalistyka". Również mnie to zainteresowało. A więc moje pytanie, co byście wybrały i jak myślicie, po których studiach będzie o łatwiejsze znalezienie pracy? Może są tu osoby, które studiują powyższe kierunki i chciały by powiedzieć coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 W tej relacji masz człowieka, który opowiada o kryminologii i kryminalistyce Moim zdaniem jeśli interesuje Cię praca z przestępcami to głównie resocjalizacja. http://video.studia.tv/medias/p5yjdo1d94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Możesz znaleźć specjalności związane z resocjalizacją także na innych kierunkach studiów - np. na pedagogice www.studia.net/pedagogika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...