Zed32 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Witam. Bardzo kręci mnie wirtualna rzeczywistość i chciałym studiować kierunek, któy byłby przynajmniej powiązany z tym. Z tego co szukałem to są kierunki wirtualnej rzeczyistości ale te uczelnie są nie znane lub mało znane. Pomyślałem aby wziąć coś co jest ukierunkowane w kierunku wirt. rzecz. Tutaj myślę nad kierunkiami typu infromatyka, a w tym grafika, programowanie, multimedia, wizualizacja i animacja. Niektóre uczelnie pośadają takie coś jak: "Laboratorium Technologii Wirtualnej Rzeczywistości", ale z tego co patrzyłem te uczelnie nie są mało znane, co dla mnie jest minusem. Czy ktoś orętuje się w tym dziale i mógłby powiedzieć czy dobrze myślę, może doradzić na co zwrócić uwagę, itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Moim zdaniem powinieneś zainteresować się po prostu informatyką, bo to są studia. A później zrobisz sobie Studia podyplomowe z czego zechcesz. Zawsze możesz zrobić informatykę licencjat lub inżyniera a na mgr wybrać coś mocno ścisłego, nigdy na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zed32 Opublikowano 21 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Rozumiem i mam jeszcze jedno pytanie. Twoim zdaniem lepiej pójść na bardziej renomowaną uczelnie np:. Politechnika Wrocławska i z tego co się orientuję bez większego zaplecza sprzętowego wirtualnej rzeczywistość , czy na mniej znaną uczelnię np:. Wyższa Szkoła studia.net/informatyka i studia z zarządzania w Rzeszowie, ale z zapleczem sprzętowym jak np:. Labolatorium Technologii Wirtualnej Rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Co dokładnie rozumiesz przez zaplecze bo to tylko nazwa, a nie wiesz co się pod nią kryje. W Polsce uczelnie publiczne szczególnie renomowane mają najlepszy sprzęt i jeszcze długo wiele uczelni niepublicznych będzie musiała inwestować żeby im dorównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Wirtualna rzeczywistość to bardzo szerokie pojęcie. To tak jak byś powiedział, że w przyszłości chcesz budować domy. No dobra, ale co się za tym kryje? Można być koderem tworzącym wirtualną rzeczywistość, grafikiem projektującym wygląd lokacji, scenarzystą wymyślającym narracje dziejące się w virtualu.I wiele innych, Każdy z tych zawodów to inne kompetencje, inne kierunki studiów, inne predyspozycje. I do studiowania każdej z nich trzeba innej infrastruktury. A rzeczywiście jak to w VR - za samą piękną nazwą laborartorium możesz znaleźć iście wirtualne zaplecze w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...