Justynaaa96 Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Witam! Jestem tegoroczną maturzystką. Już po maturach wiec jest trochę czasu, aby poważnie zastanowić sie nad kierunkiem studiów. Myślę o kierunkach ekonomicznych. Wydaje mi się, że czysta Kierunek ekonomia nie jest kierunkiem, który daje dostateczne możliwości w przyszłej pracy. Dlatego właśnie zastanawiam się nad FiR lub analityką. Co bardziej się opłaca? Po czym są wiekszę możliwości na znalezienie pracy? Na finanse w większości uczelni jest bardzo dużo chętnych . Natomiast analityka nie cieszy sie taką popularnością? Zastanawiam się dlaczego, bo jest to stosunkowo nowy kierunek czy studiowanie go jest nieopłacalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Co to znaczy czy studiowanie go jest nieopłacalne? Akurat ja bym wybrał ekonomię i zdobył szersze doświadczenie. Finanse to dział ekonomii więc na studiach możesz spokojnie wybrać sobie taką specjalizację. Dodatkowo po studiach możesz zrobić sobie studia podyplomowe z finansów i dzięki temu zdobędziesz szersze wykształcenie i później możesz je modyfikować wg potrzeb rynku pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Najlepiej z tych kierunków to wybrać logistykę. Po finansach czy zarządzaniu możliwości też jest sporo więc wszystko zależy już od upodobań, ale napisz może konkretniej dlaczego akurat te kierunki bierzesz pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 A jakie miasta do studiowania wchodzą w grę? To może trochę ograniczyć możliwość wyboru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...